تنها زدودن گرد و غبار نیست، پلک ها کار مهمی انجام می دهند که از آن بی خبریم!
به گزارش وبلاگ لاوان، به شکل میانه ، هر انسان در یک دقیقه 20 بار پلک می زند که این تعداد در طول یک روز به بیش از 20 هزار بار می رسد. اما علت واقعی پلک زدن انسان ها چیست؟
غزال زیاری- پلک زدن، چشمان ما را مرطوب نگه می دارد؛ اما قطعا این تنها علت پلک زدن ما نیست؛ چرا که ما بیشتر از آنچه که احتیاج است پلک می زنیم. دانشمندان دانشگاه روچستر حالا متوجه شده اند که این عمل غیرارادی، نقش به مراتب بیشتری نسبت به آنچه ما فکر می کردیم ایفا می کند و پلک زدن در واقع در پردازش اطلاعات بصری به یاری ما می آیند.
علت واقعی پلک زدن ما چیست؟
مدت ها تصور می شد که علت اصلی ما برای پلک زدن، پاک کردن گرد و غبار و زباله ها از اطراف چشم هایمان است تا بدین ترتیب مانع از عفونت و آسیب تماشا چشم شویم. طبیعتا این امری مهم است؛ اما مقدار پلک زدن ما که یک واکنش ذاتی است، تنها به همین منظور، کمی بیش از حد به نظر می رسد.
به شکل میانه ، هر انسان در یک دقیقه 20 بار پلک می زند که این تعداد در طول یک روز به بیش از 20 هزار بار می رسد. با در نظر داشتن اینکه هر یک پلک زدن، فقط بین 0.1 تا 0.4 ثانیه طول می کشد، باید بدانیم که هر فرد حدود 8 درصد از ساعات بیداری اش را با چشمان بسته راه می رود. درنتیجه مغز باید سخت تر کار کند تا بتواند با این وقفه های مداوم در پردازش بصری مقابله کند؛ از همین رو بعید به نظر می رسد که پلک زدن تنها به یک هدف، بدون داشتن مزایای بیشتر، ارزش این همه زحمت را داشته باشد.
از همین رو محققان دانشگاه روچستر در مطالعه جدیدشان ، به آنالیز فواید احتمالی پلک زدن پرداختند. این محققان، حرکات چشم ناظران انسانی را در حال مشاهده بعضی از محرک های مختلف، مثل الگوهایی با سطوح مختلفی از جزئیات، زیرنظر گرفتند.
تاثیر پلک زدن بر پردازش داده های بصری
آنها با همراه کردن نتیجه آنالیز ها با مدل های کامپیوتری و تجزیه و تحلیل طیفی، در پی دریافتن این موضوع بودند که پلک زدن، چطور بر بینایی و نحوه پردازش مغز بر داده های دریافتی، تاثیر می گذارد.
دانشمندان متوجه این موضوع شدند که حرکت سریع پلک در جریان یک پلک زدن، الگوهای نوری که شبکیه را تحریک می کند، تغییر داده و بدین ترتیب نوع متفاوتی از سیگنال های بصری را به مغز ارسال می کند که وقتی چشمان ما باز است و برروی چیزی متمرکز می گردد، ارسال می شوند.
در واقع پلک زدن به افراد یاری می کند تا تصویر بزرگی از یک صحنه را دریافت نموده و به الگوهایی که در مقیاس بزرگ هستند و به آرامی تغییر می نمایند، توجه کند.
بن یانگ، نویسنده اصلی این مقاله در این باره شرح داد: ما نشان می دهیم که ناظران انسانی، از پلک زدن های گذرا سود می برند. بدین ترتیب و برخلاف تصورات موجود، پلک زدن نه تنها دید را مختل نمی کند، بلکه باعث بهبود پردازش بصری شده و به مقدار زیادی کاهش مواجهه با محرک ها را جبران می کند.
گرچه تا پیش از این تصور می گردد که حرکات چشم، باعث بهبود پردازش بصری می شوند؛ اما حالا تعیین شده که پلک زدن، نه تنها مزاحم دید ما نیست، بلکه یک چرخ دنده دیگر در مسیر این پردازش بصری به شمار می رود.
منبع: newatlas
227321
منبع: خبرآنلاین