آشنایی با خواص شگفت انگیز زرده تخم مرغ

به گزارش وبلاگ لاوان، تخم مرغ به طور کلی یک غذای کامل محسوب می گردد که سرشار از پروتئین مواد، ویتامین ها و مواد معدنی است. با وجودی که پروتئین سفیده تخم مرغ بیشتر است ولی مواد مغذی در موجود در زرده تخم مرغ به قدری زیاد است که می تواند بخش زیادی از نیازهای تغذیه بدن را تامین کند.

آشنایی با خواص شگفت انگیز زرده تخم مرغ

تخم مرغ به عنوان یک ماده غذایی کامل شناخته می گردد و حاوی انواع مواد مغذی و حیاتی برای سلامت است. تخم مرغ دو بخش کاملا جداگانه زرده و سفیده دارد. زرده تخم مرغ قسمتی است که رویان در حال رشد را تغذیه می نماید و به همین علت حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی برای تبدیل رویان به جوجه است. زرده تخم مرغ حاوی چربی و کلسترول بوده و حود یک پنجم آن پروتئین است.

زمانی که یک تخم مرغ را بشکنید زرده به شکل دایره در قسمت میانی قرارگرفته است و دور تا دورش با سفیده پوشانده شده که وظیفه حفاظت از جنین رو به رشد را بر عهده دارد.

ارزش غذایی زرده تخم مرغ

پروتئین موجود در زرده تخم مرغ جزو برترین پروتئین های موادد غذایی محسوب می گردد و حاوی ویتامین ب 6، ب 12، ویتامین کا، ویتامین آ، ویتامین دی و ویتامین ای است. پروتئین موجود در هر زرده تخم مرغ حدود 2.7 گرم است.

زرده و سفیده تخم مرغ هر کدام حاوی 13 نوع ماده معدنی هستند از جمله: کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، سدیم و سلنیوم. 90 درصد کلسیم و 93 درصد محتوای آهن تخم مرغ در زرده آن است و میزان کمی از آن در سفیده قرار گرفته است.

به گزارش وزارت کشاورزی آمریکا، زرده خام یک عدد تخم مرغ بزرگ با وزن 17 گرم حاوی مواد زیر است:

مواد مغذی زرده تخم اردک، بلدرچین، غاز و تخم بوقلمون حاوی مقادیر بیشتری هستند.

مصرف متعادل زرده تخم مرغ در هفته

مصرف یک عدد تخم مرغ کامل تعادل مناسبی از پروتئین، چربی و کالری بدن را تامین می نماید وباعث ایجاد احساس سیری و رضایت در فرد می گردد. یک سوم اسیدهای چرب تخم مرغ جزو اسیدهای چرب اشباع هستند که میزان کمی محسوب می شوند. کلسترول موجود در زرده تخم مرغ از نوع کلسترول خوب است که در ترکیب غشای سلولی به طور طبیعی وجود دارد و برای فراوری سلولهای تازه در بدن مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف تخم مرغ سه بار در هفته می تواند به سلامت بددن به خصوص بچه ها یاری کند حتی افراد دیابتی یا افرادی که بیماری های قلبی عروقی دارند نیز با مصرف متعادل تخم مرغ هیچ مسئله ای برایشان ایجاد نخواهد شد.

خواص زرده تخم مرغ از نظر طب سنتی

زرده تخم مرغ یکی از معدود خوراکی هایی است که در صورت هضم کامل در فرد سالم تبدیل به خون مفید و معتدل می گردد بدون این که تغییری در گرمی، سردی، تری یا خشکی بدن بدهد، البته به شرطی که بیش از حد حرارت نبیند و سفت نگردد.

زرده تخم مرغ نیم پز با به اصطلاح عسلی، غذایی لطیف محسوب می گردد و در فرد سالم با مزاج معتدل به راحتی هضم می گردد و مواد مغذی موجود در آن به سرعت در بدن توزیع می گردد و فضولات کمی به جای می گذارد به همین علت است که یکی از خوراکی های توصیه شده برای بیماران به خصوص هنگام سرماخوردگی خوردن تخم مرغ عسلی است.

زرده تخم مرغ نیم پز یکی از برترین خوراکی ها برای تقویت سیستم عصبی مرکزی، دستگاه گردش خون است. افرادی که با کامپیوتر کار می نمایند می توانید برای کندتر شدن روند ضعف سیستم عصبی و خستگی و فرسودگی از زرده تخم مرغ نیم پز استفاده نمایند. مصرف همزمان زرده تخم مرغ و گردو خاصیت ضد عفونی نماینده دارد و برای درمان و مقابله با عفونت های بدن موثر است. در افرادی که رژیم وگان دارند و گوشت مصرف نمی نمایند، تخم مرغ منبع اصلی پروتئین محسوب می گردد.

فواید زرده تخم مرغ برای ورزشکاران

میزان پروتئین در زرده تخم مرغ 2.7 گرم و در سفیده تخم مرغ 3.6 گرم است با این حال زرده تخم مرغ تقریبا دارای تمام ویتامین ها و موادد معدنی محلول در آب و چربی است. تحقیقات صورت گرفته درباره مصرف تخم مرغ کامل نشان داده است که نسبت به مصرف سفیده به تنهایی، فواید قابل توجه تری دارد.

مطالعه ای که در سال 2017 انجام داد نشان داد مردان جوانی که بلافاصله بعد از ورزش مقاوتی تخم مرغ کامل می خورند نسبت به افرادی که فقط سفیده تخم مرغ مصرف می نمایند، میزان متابولیسم عضلانی شان بالاتر می رود.

زرده تخم مرغ برای سلامت چشم

کاروتنوئید موجود در زرده تخم مرغ، به خصوص لوتئین و زآکسانتین ازمواد ضروری برای سلامت چشم هستند. وجود این کاروتنوئیدها در زرده تخم مرغ احتمال ابتلا به آب مروارید و تخریب ماکولا که معمولا بعد از 55 سالگی بروز می نماید را کاهش می دهند.

تقویت دستگاه گوارش با زرده تخم مرغ

فسویتین موجود در زرده تخم مرغ از ترکیباتی است که باعث کاهش التهاب در بدن و دستگاه گوارش می گردد و مسائل گوارشی را کاهش می دهد.

تقویت سیستم ایمنی با زرده تخم مرغ

ترکیبات خاص غشای زرده تخم مرغ باعث فراوری ماکروفاژها می گردد، این سلول های از بدندر مقابل بیماری ها و عفونت ها محافظت می نماید.

کاهش فشار خون با مصرف زرده تخم مرغ

تحقیقاتی که روی موش ها انجام شد نشان داد که ترکیبات پپتیدی موجود در زرده تخم مرغ به طور قابل توجهی فشار خون موش ها را کاهش می دهد.

سلامت قلب و عروق با زرده تخم مرغ

زرده تخم مرغ حاوی مواد معدنی و مواد مغذی مفید برای سلامت قلب و عروق است. مصرف به میزان زرده تخم مرغ نه تنها مسئله ای برای قلب ایجاد نمی نماید بلکه مواد مغذی موجود در آناز جمله کولین به تنظیم عملکرد قلب و عروق یاری می نماید.

پیشگیری از سرطان سینه با زرده تخم مرغ

یکی از مواد مغذی مهم موجود در زرده تخم مرغ، کولین است. مطالعات نشان داده اند که مصرف بالای کولین در زنان باعث می گردد احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنان 24 درصد کاهش پیدا کند.

فواید زرده تخم مرغ برای مو

زرده تخم مرغ حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای موها است و می تواند برای مرطوب کردن موهای خشک و تقویت رشد موها استفاده گردد. ویتامین آ، ویتامین ای، بیوتین و فولات موجود در زرده تخم مرغ تنها بخشی از مواد مغذی لازم برای رشد و درخشش موها هستند.

فواید زرده تخم مرغ برای پوست

بخش عمده ای از زرده تخم مرغ، آب و چربی است که یاری زیادی به آبرسانی و مرطوب ماندن پوست می نماید. ماسک صورت با ترکیب زرده تخم مرغ و عسل می تواند به پوست آبرسانی نموده و صورتتان را نرم و لطیف کند.

استفاده از ماسک زرده تخم مرغ برای افرادی که پوست خشک و پوسته پوسته دارند، معجزه می نماید. مواد مغذی موجود در آن برای تغذیه، لطافت و آبرسانی به پوست مفید است، ماسک زرده تخم مرغ و عسل برای مسائل پوستی از جمله آکنه، تیرگی پوست و خشکی پوست مفید است. بهتر است هفته ای 1 - 2 بار از این ماسک مغذی برای پوست خودتان استفادده کنید.

کافیست 2 قاشق چایخوری عسل را با 1 عدد زرده تخم مرغ و 3 - 4 قطره روغن زیتون مخلوط کنید و نیمی از آن را روی صورت بکشید و بعد از 5 دقیقه بقیه ماسک را روی صورت بکشید و بعد از 15 دقیقه بشویید و کرم مرطوب نماینده بزنید.

خواص زرده تخم مرغ برای بچه ها

زرده تخم مرغ برای تقویت استخوان ها و رشد بچه ها مفید است. ویتامین ب موجود در زرده تخم مرغ به رشد بهتر هوش و عملکرد مغزی بچه ها یاری می نماید. پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 برای رشد جسمی کودک و فولات برای حفظ و نگهداری سلول های تازه در مراحل اولیه مفید است.

خواص زرده تخم مرغ برای نوزاد

زرده تخم مرغ منبع خوبی چربی و پروتئین سالم برای نوزاد است. نسبت مناسب چربی، پروتئین و کربوهیدرات های طبیعی در زرده تخم مرغ برای رشد سالم نوزاد مفید است. کلسترول موجود در زرده تخم مرغ از نوع کلسرول خوب است که به رشد و توسعه مغز نوزاد یاری می نماید به همین علت است که شیر مادر حاوی میزان زیادی کلسترول است.

زرده تخم مرغ سرشار از ویتامین های محلول در چربی است، ویتامین ای، ویتامین دی، ویتامین آ و ویتامین کا برای تقویت و تحکیم ساختار استخوان های نوزاد ضروری هستند. این ویتامین ها به طور چشمگیری باعث زیبایی چهره نوزاد می شوند.

سایر ریزمغذی های موجود در زرده تخم مرغ، از جمله کولین، ویتامین ب 12، تیامین، ریبوفلاوین، فولات، روی، مس و سلنیوم برای رشد و سلامت نوزاد ضروری هستند.

مضرات زرده تخم مرغ

در منابع طب ایرانی خوردن زرده خام یا زرده سفت شده تخم مرغ برای افراد سالم و معتدل توصیه نشده است. افرادی که خونشان غلیظ است بهتر است تخم مرغ عسلی مصرف نمایند، زرده تخم مرغ سفت برای این افراد مفید نیست و باعث غلیظ تر شدن خون می گردد.

اغلب افراد تصور می نمایند که وجود کلسترول در زرده تخم مرغ باعث افزایش چربی کبد شده و برای کبد مناسب نیست ولی مصرف متعادل تخم مرغ هیچ تاثیر منفی بر کبد یا کلسترول خون ندارد البته افراد مبتلا به کبد چرب بهتر است در مصرف آن احتیاط نمایند.

حرارت تماشا پروتئین تخم مرغ می تواند باعث بروز حساسیت در بعضی افراد گردد، این افراد می توانند تخم مرغ خام مصرف نمایند، البته احتمال بروز عفونت سالمونلا هنگام مصرف تخم مرغ خام وجود دارد.

منبع: وب گاه بیتوته

منبع: فرارو

به "آشنایی با خواص شگفت انگیز زرده تخم مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص شگفت انگیز زرده تخم مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید