برندگان جشنواره فیلم فجر 97 اعلام شدند
به گزارش وبلاگ لاوان، در مراسم اختتامیه ای که روز دوشنبه 22 بهمن ماه 1397 در برج میلاد تهران برگزار گردید، برندگان جشنواره فیلم فجر 97 اعلام شدند. این دوره مراسم اختتامیه به صورت مستقیم از تلویزیون پخش شد در حالی که بلیت مراسم اختتامیه در بازار سیاه به 800 هزارتومان هم رسیده بود. شهیدی فر مجری یکی از کوتاهترین اختتامیه های تمام ادوار جشنواره فیلم فجر بود. اختتامیه ای که این بار خبری از اجرای موسیقی در آن نبود. فیلم شبی که ماه کامل شد ساخته نرگس آبیار که رکورددار بیشترین نامزدی بود با بردن هفت سیمرغ به خانه در میان برنده ها هم رکورددار شد. فهرست کامل برندگان سیمرغ بلورین سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به توضیح زیر است.
بهترین فیلم جشنواره فیلم فجر 97
شبی که ماه کامل شد
بهترین کارگردان
نرگس آبیار(شبی که ماه کامل شد)
جایزه هنر و تجربه
همایون فنی زاده(مسخره باز)
جایزه ویژه هیات داوران
نیما جاویدی: سرخ پوست
بهترین فیلمنامه
محسن قرایی، محمد داوودی (قصر شیرین)
بهترین بازیگر نقش اول زن
الناز شاکردوست(شبی که ماه کامل شد)
بهترین بازیگر نقش اول مرد
هوتن صبور (شبی که ماه کامل شد)
بهترین بازیگر نقش مکمل مرد
علی نصیریان (مسخره باز)
بهترین بازیگر نقش مکمل زن
فرشته صدرعرفایی (شبی که ماه کامل شد)
بهترین فیلمبرداری
حمید خضوعی ابیانه (غلامرضا تختی)
بهترین موسیقی متن
امین هنرمند (قصر شیرین)
بهترین تدوین
بهرام دهقانی (متری شیش و نیم)
بهترین صداگذاری
مهرشاد ملکوتی (ماجرای نیمروز:رد خون)
بهترین صدابرداری
ایرج شهزادی (متری شیش و نیم)
بهترین طراحی صحنه
کیوان مقدم (غلامرضا تختی)
بهترین طراحی لباس
محمدرضا شجاعی (شبی که ماه کامل شد)
بهترین چهره پردازی
ایمان امیدواری (شبی که ماه کامل شد)
بهترین جلوه های ویژه بصری
جواد مطوری (مسخره باز)
بهترین جلوه های ویژه میدانی
ایمان کریمیان (ماجرای نیمروز؛ رد خون)
سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی
بیست و سه نفر
بهترین فیلم نگاه نو (فیلم اولی ها)
مسخره باز (همایون غنی زاده)
بهترین فیلم مستند
بهارستان خانه ملت (بابک بهداد)
بهترین فیلم کوتاه
بچه خور (محمد کارت)
اختتامیه جشنواره فیلم فجر 97 البته خیلی هم بی سر و صدا برگزار نشد. سعید روستایی وقتی برای دریافت جایزه بهترین فیلم از نگاه مردم روی صحنه رفت از نیروی انتظامی انتقاد کرد. حاشیه های مربوط به فیلم متری شیش و نیم باعث شد که نمایش های اول این فیلم در سینماها کنسل گردد که گفته می شد به خاطر مخالفت نیروی انتظامی با تصویری است که روستایی در این فیلم نشان داده است.
همایون غنی زاده هم که تازه از تئاتر وارد سینما شده برای دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول روی سن نرفت و به جای خودش یک مهاجر افغان را فرستاد که نامه ای از طرف خودش و غنی زاده بخواند و اعلام کند که غنی زاده جایزه را نمی پذیرد. متن خوانده شده به این توضیح بود:
اسم من خیال محمد است. نزد آقای غنی زاده کار می کنم من یک مهاجر افغانستانی هستم. از ایشان خواستم اگر توانست امروز از مسائل مهاجران افغانستانی بگوید و بگوید که زندگی درد دارد. ایشان از من خواست به جای ایشان اینجا حاضر شوم و خودم از مسائل مهاجران بگویم و بگویم زندگی درد دارد. در راه فکر کردم مگر مسائل ما را همه نمی دانند؟ مسائل تحصیلی، دانشجویی، امتیازات حقوقی و اجتماعی اما خود مردم ایران مگر مسائل کم دارند؟ برای همین دیگر نیکو نیافتم در این شرایط گله کنم. امروز باید فقط حرف های خوب بزنیم. می خواهم از این فرصت استفاده کنم و مردم ایران را سپاس گویم. امروز که آفتاب امید در افغانستان دمیدن گرفته ما مردم افغانستان به پاس سال های میزبانی شما برایتان آرزوی عبور از مسائل و بحران ها می کنیم. امید که رنگ آرامش دوباره به کشور بازگردد.سپس خیال محمد نامه ای از همایون غنی زاده کارگردان برگزیده نگاه نو خواند: نامه ای از همایون غنی زاده که باید پیروز شده باشد نگاهی نو به جشنواره تزریق نموده باشد. من که این نامه را می خوانم حاکی از آن است که این اتفاق اتفاق افتاده.لذا با ابراز خرسندی از ایجاد فرصت حضور در جشنواره سال جاری اینجانب همایون غنی زاده از پذیرفتن این جایزه معذورم. امید که در دوره های دیگری کارگردان مقبول تری برای جشنواره باشیم.
البته تعیین نشد که دلیل غنی زاده برای نپذیرفتن جایزه اش چه بوده است.
محمد آفریده، حبیب احمدزاده، آیدا پناهنده، سعید سهیلی و مازیار میری داوران بخش نگاه نو و محمد احسانی، محمدعلی باشه آهنگر، محمد بزرگ نیا، مهرزاد دانش، پوران درخشنده، ریما رامین فر و محمود کلاری داوران بخش سودای سیمرغ سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر بودند.
منبع: دیجیکالا مگ