طرز تهیه غذا های سنتی بندرعباس؛ سبکی متفاوت از غذا های دریایی!

به گزارش وبلاگ لاوان، به همین دلیل اگر عاشق غذا های تند و پرادویه هندی هستید و یا کنجکاوید با سبکی متفاوت از غذا های دریایی آشنا شوید حتما سری به این بندر زیبا بزنید و از نزدیک طعم بی نظیر غذا های سنتی و محلی اش را بچشید.

طرز تهیه غذا های سنتی بندرعباس؛ سبکی متفاوت از غذا های دریایی!

فصل پاییز و زمستان برترین زمان برای سفر به شهر تاریخی و تفریحی بندرعباس است. شهری که در کنار طبیعت منحصر به فرد، با فرهنگ غذایی خاص و هوس برانگیزی که دارد شما را به یک تجربه بی نظیر دعوت می نماید.

بندرعباس که در گذشته با نام بندر گمبرون شناخته می شد، امروزه یکی از مهمترین مراکز تفریحی و مالی کشور به شمار می آید. کسانی که برای یک بار هم که شده به این شهر سفره نموده اند می دانند که غذا های بندر عباس به شدت تحت تاثیر ادویه ها و غذا های هندی واقع شده است، زیرا از گذشته مراودات زیادی به وسیله این بندر و بندر کالیگوت هندوستان انجام می شد و همین امر بر غذا های سنتی و محلی بندر عباس تاثیر گذاشته است.

به همین دلیل اگر عاشق غذا های تند و پرادویه هندی هستید و یا کنجکاوید با سبکی متفاوت از غذا های دریایی آشنا شوید حتما سری به این بندر زیبا بزنید و از نزدیک طعم بی نظیر غذا های سنتی و محلی اش را بچشید. اما اگر نمی توانید راهی این سفر هیجان انگیز شوید با ما همراه شوید تا شما را با لذیذترین غذا های این شهر آشنا کنیم.

هواری

هواری ماهی یا ماهی پلو یکی از محبوب ترین غذا های شهر بندرعباس است. در این نوع غذا می توان از انواع ماهی ها استفاده کرد، ولی بیشتر از ماهی هوور استفاده می گردد. هواری ماهی هم به صورت پلو و ماهی ساده سرو می گردد و هم به صورت ترکیبی از سبزی پلو و ماهی. در ترکیب سبزی پلو و ماهی از سبزیجات معطر پلویی مثل جعفری، گشنیز و شوید استفاده می گردد.

مواد لازم

برنج سه پیمانه

سیر 2 تا 3 حبه

نمک به اندازه کافی

فلفل قرمز و ادویه هندی به اندازه کافی

ماهی 150 گرم

آب 6 پیمانه

پیاز میانه خرد شده 1 عدد

کره 50 گرم

طرز تهیه

مرحله اول: برنج را از قبل خیس می کنیم. حالا پیاز ها را در ظرف مناسب ریخته و تفت می دهیم تا طلائی شوند. در ادامه سیر را ریز خرد نموده و با زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و کمی آن ها را هم می زنیم.

مرحله دوم: دماهی را به ترکیب داخل ظرف اضافه نموده و ادویه ها و فلفل را می ریزیم. ماهی را در پیاز تفت می دهیم تا آب ماهی تمام گردد.

مرحله سوم: حالا آب را با نمک به محتویات ظرف اضافه می کنیم و می گذاریم به جوش بیاید. وقتی چند جوش خورد، برنج را هم اضافه نموده و پس از آن که آب هم سطح برنج شد، برنج را با کفگیر زیر و رو نموده و کره آب شده را روی برنج می ریزیم.

مرحله چهارم: زیر شعله را کم نموده و 30 تا 40 دقیقه اجازه می دهیم تا پلو آماده گردد. در صورت تمایل می توانید یک پیمانه گشنیز یا شوید ساطوری شده و یک پیمانه لوبیا چشم بلبلی یا عدس را هم به هواری اضافه کنید.

بلالیت

از غذا های مشهور و پرطرفدار بندرعباس که به صورت شیرین سرو می گردد بلالیت است که بیشتر در وعده صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد و در بیشتر رستوران های بندرعباس طبخ می گردد.

مواد اولیه

ماکارونی یا رشته ورمیشل 300 گرم

شکر به مقدار دلخواه

گلاب یک استکان

روغن یک قاشق غذاخوری

پودر هل نصف یک قاشق چایخوری

آب یک لیتر

زعفران دم نموده دو قاشق غذاخوری

فستیوال عطر و طعم در غذا های سنتی بندرعباس

طرز تهیه

مرحله اول: در ابتدا ماکارونی یا رشته های ورمیشل را باید بپزید. برای این کار آب را روی اجاق قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد رشته ها را به مدت 2 دقیقه داخل آب بریزید. مراقب باشید رشته ها نرم نگردد. برای ماکارونی باید مدت بیشتری در آب بمانند. اما برای رشته ورمیشل همان 2 دقیقه کافیست. حالا آن ها را با سرد آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید.

مرحله دوم: حالا شکر را داخل گلاب حل کنید. بعد پودر هل و زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید. آن را کمی گرم کنید و بعد کره یا روغن را داخل مواد بریزید و اجازه دهید حل گردد.

مرحله سوم: مواد را داخل رشته های ماکارونی یا ورمیشل بریزید. اجاق را زیاد کنید تا بخار کند. بعد از 3 دقیقه آن را کم کند و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه ماکارونی دم بکشد.

مرحله چهارم: برای اینکه بلالیت جنوبی شما خوشمزه تر و مقوی تر گردد، می توانید به جای شکر، روی آن شیره خرما یا شیره انگور بریزید. این دسر خوشمزه را برای صبحانه و یا عصرانه میل کنید.

نکته مهم

نباید زمان دم کشیدن بلالیت به آن آب اضافه کنید. گلاب خودش باعث بخار کردن و دم کشیدن بلالیت می گردد. نکته مهم دیگر در خصوص تفاوت زمان دم کشیدن بلالوت ماکارونی با رشته ورمیشل است. طبیعتا رشته ورمیشل در مدت زمان کوتاه تر دم می کشد.

هزاری

یکی دیگر از معروفترین غذا های بندرعباس هزاری نام دارد که به جرات می توان گفت هر کسی وارد این منطقه می گردد حتماً باید از طعم بی نظیر آن بچشد. همانطور که پیش از این اشاره شد بیشتر غذا های بندری به همراه ماهی تهیه می شوند. در هزاری نیز علاوه بر ماهی، فلفل دلمه ای، پیاز های سرخ شده طلایی و لیمو مشاهده خواهید کرد که در دلچسب و ماندگار شدن طعم و مزه این غذا تاثیر بسزایی دارند.

مواد لازم

برنج 350 گرم

ماهی 700 گرم

پیاز طلایی 2 عدد

فلفل دلمه ای قرمز یک قاشق مرباخوری

گرد لیمو یک قاشق مرباخوری

زردچوبه به مقدار لازم

فلفل سیاه و قرمز و نمک به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: ماهی را بصورت فیله و ریز خرد می کنیم و به مدت 30 دقیقه در نمک و زردچوبه می خوابانیم و بعد از مدت مشخص شده آن را می شوییم.

مرحله دوم: پیاز ها را در اندازهی روغن سرخ می کنیم. فلفل دلمه های خرد شده را نیز به پیاز ها اضافه می کنم و تفت می دهیم. سپس ماهی ها را اضافه نموده و چند بار هم می زنیم.

مرحله سوم: کمی که ماهی ها سرخ شدند، نمک، فلفل و زردچوبه و گرد لیمو را اضافه نموده و تفت می دهیم. دقت کنیم که ماهی ها به هیچ عنوان خرد نشوند.

مرحله چهارم: برنج را به روش آبکش آماده می کنیم. اکنون ماهی ها را لابه لای برنج آبکش شده ریخته و به مدت یک ساعت دم می کنیم.

موفلک

از غذا های خوشمزه دیگری که در بندرعباس محبوبیت دارد می توان به موفلک اشاره نمود. برای تهیه این غذا از گندم و جو پرک استفاده می نمایند. این غذا با افزودن ادویه هندی و تخم گشنیز بسیار لذیذ تر می گردد.

مواد اولیه

ماهی بدون استخوان به مقدار لازم

گندم یا جو پرک 1/5 پیمانه

تخم گشنیز 2 قاشق

پیاز 2 عدد

نمک و زردچوبه و ادویه هندی به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول: ابتدا گندم یا جو را درون دیگ تفت می دهیم تا سرخ گردد تا به قول معروف برشته گردد. برشته شدن به این معنی است که تغییر رنگ دهد و قهوه ای گردد، اما نسوزد.

مرحله دوم: سپس گندم های به دست آمده را مثل برنج در آب خیس می کنیم و کنار می گذاریم. پیاز ها را ریز نموده و درون روغن با حرارت ملایم تفت می دهیم. وقتی پیاز هنوز پخته نشده، زردچوبه را نیز به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

مرحله سوم: ماهی را قبل از شروع به تهیه موفلک درون قابلمه آب که حاوی زردچوبه و نمک است باید بجوشانیم تا در این مرحله از آن استفاده کنیم. استخوان و پوست ماهی را جدا نموده و به همراه پیاز سرخ می کنیم.

مرحله چهارم: آبی که ماهی در آن جوشیده را دور نریزید، زیرا بعدا به آن احتیاج دارید. در این مرحله این آب را به پیاز و ماهی تفت داده شده اضافه می کنیم. پس از به جوش آمدن آب، گندم خیس خورده را به آن اضافه می کنیم. در این مرحله از ادویه های تند دیگری مانند فلفل و ادویه های هندی استفاده می کنیم، زیرا یکی از ویژگی های اصلی و مهم غذا های جنوبی طعم تند دهان سوزش است.

مرحله پنجم: حالا زمان می دهیم تا آب غذا بخار شده و دم بکشد. زمانی که غذا دارد دم می کشد، کمی تخم گشنیز بر روی گندم ها بریزید.

منبع: فرادید

به "طرز تهیه غذا های سنتی بندرعباس؛ سبکی متفاوت از غذا های دریایی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه غذا های سنتی بندرعباس؛ سبکی متفاوت از غذا های دریایی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید