5 گزینه روزنامه دولت برای جانشینی کی روش
به گزارش وبلاگ لاوان، روزنامه دولتی ایران نوشت: محمدنبی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال، مدعی بود که قرارداد کی روش برای جام ملت های آسیا 2023 تمدید خواهد شد. حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان، هم پیش از جام جهانی موضع مشابهی داشت، ولی بعد از حذف تیم ملی در مرحله گروهی و نمایش ناامیدکننده مقابل انگلیس و امریکا به نظر می رسد که شانس تمدید قرارداد مربی پرتغالی کمتر از قبل شده است.
کی روش بدون مذاکره جدی با فدراسیون فوتبال تهران را ترک کرد و در روز های گذشته برآورد های مختلفی درباره شرایط نیمکت تیم ملی مطرح شده است. اگر مدیران فدراسیون یا مراجع بالاتر تصمیم به قطع همکاری با کی روش بگیرند، فوتبال ایران دوباره وارد روز های آشفته و سردرگمی خواهد شد و تجربه نشان داده که انتخاب سرمربی تیم ملی معمولاً قاعده خاصی ندارد و ممکن است سهم هر کسی گردد. با این حال این پنج گزینه ای است که در صورت تصمیم به تغییر سرمربی می توان آن ها را مد نظر قرار داد؛ هرچند قیمت، شرایط قرارداد و در دسترس بودن آن ها با هم فرق دارد.
آندره آ استراماچونی گزینه در دسترس
این مربی ایتالیایی به خاطر نشستن روی نیمکت استقلال و حضور در الغرافه شناخت خوبی از فضای فوتبال ایران و آسیا دارد. او یکی از مفسران شبکه ایتالیایی رای برای جام جهانی است و بازی های ایران را با دقت بالایی تحلیل می کرد. بعلاوه تصویری از او منتشر شد که بعد از برد دراماتیک ایران مقابل ولز از شدت هیجان اشک می ریخت.
اگر نظر فدراسیون فوتبال روی مربی خارجی باشد، استراماچونی نکات مثبتی از جمله قیمت نسبتاً مناسب و آشنایی با بازیکنان فوتبال ایران دارد، در عوض تجربه قطع همکاری ناگهانی اش از استقلال هشداری است که خطر جدایی او به خاطر شرایط سخت کاری و شرایط مالی فوتبال ایران را نباید نادیده گرفت. استراماچونی هم رده مربیان تراز اول اروپایی نیست، ولی تجربه خوبی دارد، مربی خوش فکری است و به خاطر جوانی و انرژی اش گزینه مناسبی برای تغییر نسل در تیم ملی خواهد بود.
هروه رنار، گزینه ایده آل
هر برد عربستان با هروه رنار در چهار سال گذشته یادآور تصمیم اشتباهی بود که فدراسیون فوتبال در سال 2019 گرفت و به جای استخدام این مربی پیروز فرانسوی با مارک ویلموتس قرارداد بست. استخدام رنار که با فدراسیون به توافق رسیده بود و فقط خواستار یک ماه زمان برای سرانجام قراردادش با فدراسیون مراکش بود، می توانست مسیر تیم ملی را تغییر دهد و در جام جهانی 2022 نمایش متفاوتی از ایران می دیدیم. نام رنار بعد از برد تاریخی عربستان مقابل آرژانتین در جام جهانی دوباره بر سر زبان ها افتاد و اگر مصدومیت ها نبود و سالم الدوساری پنالتی اش را مقابل لهستان از دست نمی داد، این مربی می توانست مأموریت صعود را کامل کند.
او تا سال 2027 با عربستان قرارداد دارد، ولی زمزمه هایی از تغییر مربی این تیم شنیده می گردد و این می تواند فرصتی طلایی برای فوتبال ایران باشد. البته جذب رنار بعد از پیروزیتش با عربستان به آسانی چهار سال قبل نیست و این مربی فرانسوی را یکی از گزینه های مربیگری بلژیک می دانند، ولی اگر فدراسیون فوتبال بتواند رضایتش را جلب کند، برد بزرگی خواهد نمود. رنار شناخت خوبی از فوتبال آسیا دارد و به خاطر فعالیت در آفریقا و آسیا در ردیف مربیان پرتوقع نیست. او هوادار فوتبال هجومی است و ویژگی بزرگش توان بالابردن روحیه جنگندگی تیم است. فریاد ها و جملات انگیزشی او بین دو نیمه بازی با آرژانتین در رختکن عربستان یکی از ویدئو های مجذوب کننده جام جهانی بود و نشان داد که یک مربی چطور می تواند تیمش را از شکست به پیروزی برساند.
نکونام، گزینه داخلی
اگر اصرار فدراسیون فوتبال به انتخاب سرمربی ایرانی باشد، جواد نکونام جدی ترین گزینه خواهد بود. او با سابقه بازی و کاپیتانی طولانی و دستیاری کی روش شناخت خوبی از فضای تیم ملی دارد. تجربه مربیگری او هم در سال های گذشته بالاتر رفته و می توان مسئولیت تغییر نسل را به او سپرد.
نکونام خودش را هوادار سبک مربیگری سیمئونه می داند که اساس آن بازی بسته و پرس مداوم حریف است. او پیش از جام جهانی 2022 هم گزینه دستیاری کی روش بود و در حال حاضر با فولاد قرارداد دارد، ولی از پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی استقبال خواهد نمود و می تواند خودش را زمستان سال آینده در جام ملت های آسیا محک بزند.
پائولو بنتو، گزینه گران
پائولو بنتو بعد از شکست مقابل برزیل گفت که با تیم ملی کره جنوبی خداحافظی می نماید و فعلاً برنامه ای برای آینده اش ندارد. هرچند کره جنوبی در یک هشتم نهایی شکست سختی از برزیل خورد، ولی صعود این تیم در یکی از گروه های سخت جام جهانی 2022 دستاورد کمی نبود.
هرچند برد کره در بازی آخر مرحله گروهی مقابل تیم دوم پرتغال به دست آمد، ولی آن ها در دو بازی قبلی مقابل اروگوئه و غنا هم عملکرد نسبتاً خوبی داشتند. در کارنامه بنتو مربیگری اسپورتینگ و تیم ملی پرتغال دیده می گردد و فوتبال آسیا را هم به خوبی می شناسد. او مربی نسبتاً گرانی است که نسبت به هموطنش کی روش، هوادار فوتبال هجومی تری است.
باید دید که بنتو می خواهد در فوتبال آسیا بماند یا نه، ولی می توان او را در جمع گزینه های مربیگری تیم ملی قرار داد.
فرهاد مجیدی، گزینه غیرمنتظره
فرهاد مجیدی پدیده سال های اخیر مربیگری فوتبال ایران است که با قهرمانی استقلال در لیگ برتر و نتایج خوبش در اتحاد کلبا اعتبار خوبی به دست آورده. او پیروز شد حصار اطراف مربیان ایرانی را بشکند و ماجراجویی تازه ای را در خارج از ایران آغاز نموده است. با این حال فرصت نشستن روی نیمکت تیم ملی می تواند هر مربی ایرانی را وسوسه کند.
تیم های مجیدی در این مدت فوتبال منعطفی بازی نموده اند؛ از بازی سه دفاعه و نتیجه گرایانه تا فوتبال هجومی تر. امتیاز بزرگ این مربی شجاعتش در استفاده از جوانان است و می تواند برای تغییر نسل گزینه مجذوب کنندهی باشد.
منبع: فرارو