8 کار حیاتی که بعد از نصب ویندوز 10 باید انجام دهید

به گزارش وبلاگ لاوان، آیا به تازگی اقدام به نصب ویندوز 10 کرده اید؟ پس از نصب سیستم عامل نو، باید چند کار مهم را انجام دهید تا بیشترین سطح از لذت را هنگام کار با کامپیوتر کسب کنید. در این مقاله به طور مفصل به معرفی این دسته از کارهای پر اهمیت می پردازیم.

8 کار حیاتی که بعد از نصب ویندوز 10 باید انجام دهید

برای این که بهترین تجربه از کار با ویندوز 10 را کسب کنید، شما باید چند کار پایه ای اما مهم را انجام دهید. بنابراین پس از نصب ویندوز 10 بهتر است 8 کار زیر را هر چه سریع تر انجام دهید.

1. نصب تازهترین بسته های به روز رسانی و بررسی تنظیمات آپدیت

پیشنهاد می کنیم همیشه تازهترین نسخه رسمی سیستم عامل ویندوز را نصب کنید. اگر هم از نسخه های قدیمی برخوردار هستید، بهتر است اجازه دهید ویندوز، بسته های تازه را دریافت کند. این رویه موجب می گردد تا سیستم عامل کامپیوتر شما از تازهترین بسته های به روز رسانی امنیتی بهره مند گردد.

برای انجام آپدیت، ابتدا Settings را از طریق کلیدهای میانبر Win + I باز کرده و سپس به مسیر Update & Security > Windows Update بروید. در این صفحه روی Check for updates کلیک کنید. پس از چند لحظه، در صورت موجود بودن بسته های به روز رسانی تازه، فرایند دانلود به صورت اتوماتیک شروع شده و پس از دانلود کامل، بسته های تازه نصب خواهند شد. هر از گاهی هم ممکن است سیستم شما ری استارت گردد و جای نگرانی از این بابت وجود ندارد؛ چرا که ویندوز در صورت نیاز به شما هشدار می دهد.

بخش آپدیت سیستم عامل ویندوز به طور اتوماتیک عمل خواهد کرد. بنابراین، اگر مدام دغدغه آپدیت ویندوز را دارید، بهتر است اجازه دهید خود سیستم عامل تصمیم گیرنده باشد. با این حال، معمولا از آنجایی که حجم ترافیک زیادی از اینترنت شما مصرف می گردد، شاید دلتان بخواهد تا بخش آپدیت ویندوز را یک بار برای همیشه قطع کنید. با یک جست وجوی ساده در اینترنت می تواند با انجام چند ترفند، خیالتان را از این بابت خلاص کنید.

2. اطمینان خاطر از فعال بودن ویندوز

منظور از فعال بودن، اکتیو (Active) بودن ویندوز است. اگر شما سیستم عامل ویندوز را به صورت قانونی خریداری کرده باشید، کد لایسنس بدون هیچ مسئله ای روی ویندوز اعمال می گردد. با این حال، اگر برای نصب ویندوز 10 از نسخه های غیر قانونی و کرکی استفاده کرده اید، باید با جست وجو در اینترنت فایل فعال ساز KMS را دانلود و طبق دستور العملی که در وب سایت گفته می گردد ویندوز را فعال کنید. به طور کلی برای استفاده از تمام قابلیت های ویندوز، باید سیستم عامل فعال باشد.

اگر هم پیروز شده اید یک لایسنس را تهیه کنید، کافی است پس از نصب ویندوز 10 به مسیر Settings > Update & Security > Activation بروید تا کد را وارد کنید. اگر این کار برای شما مقدور نیست، وارد حساب کاربری تان در مایکروسافت شده و در آنجا کلید لایسنس را وارد کنید.

در هر صورت شما می توانید حتی از ویندوز در حالت غیر فعال هم استفاده کنید، هر چند همان طور که گفته شد با محدودیت هایی روبه رو خواهید شد.

3. به روز رسانی درایورها

درایورهای قطعات مختلف نوعی نرم افزار خاص به حساب می آیند که به ویندوز اجازه می دهد به شکل درست با سخت افزارهای کامپیوتر ارتباط برقرار کند. این درایورها معمولا از طریق سازندگان همان قطعات سخت افزاری طراحی می شوند اما مثل بیشتر نرم افزارها، درایورها هم همیشه بی نقص نیستند. به همین دلیل، گاهی اوقات بعضی از درایورها با باگ ها و خطاهایی که دارند، به درستی عمل نمی کنند. بنابراین مادامی که شما پس از نصب ویندوز 10 درایورهای مربوطه را به تازهترین نسخه به روز رسانی نکنید، باگ و خطاها وجود دارند.

به طور کلی نیازی نیست تا شما به تمام درایورها سرک بکشید؛ چرا که با یک حرکت اشتباه می توانید مسائل جدی را برای ویندوز ایجاد کنید. با این اوصاف، درایورهایی مثل کیبورد و ماوس را باید خودتان حتما برررسی کنید. همچنین آپدیت درایور کارت گرافیک، باید یکی از اولویت های شما باشد. به طور کلی اگر بخواهیم از جنبه اولویت به درایورها نگاه کنیم، درایورهای کارت گرافیک در رتبه اول و سپس سایر درایورها باید بررسی شوند.

4. نصب نرم افزارهای ضروری ویندوز

به تبع بیشتر کاربرها پس از نصب ویندوز 10 به سراغ نصب برنامه های پایه می روند که به صورت پیش فرض روی سیستم عامل ویندوز نصب نشده است. با این که هر کاربر، لیست نرم افزارهای ضروری خاص خودش را دارد، پیشنهاد می کنیم حتما آنتی ویروس، مرورگرهای کروم و فایرفاکس، نرم افزارهای ویرایش تصاویر و برنامه های شبکه های اجتماعی را روی سیستم خود نصب کنید. قطع به یقین به مرور زمان تعداد نرم افزارهایی که به آنها نیاز پیدا می کنید بیشتر خواهد شد اما برای شروع، باید نرم افزارهای مذکور نصب شوند.

5. تغییر تنظیمات پیش فرض ویندوز

بعضی از تنظیمات پیش فرض ویندوز 10 باب پسند برای تمامی کاربرها نیست. با این که تنظیمات گفته شده قابل استفاده به نظر می رسند اما کاربرها ترجیح می دهند برای تجربه بهتر، بعضی از تنظیمات را تغییر دهند. در ادامه به چند مورد اشاره می کنیم.

تنظیم برنامه های پیش فرض ویندوز

بعد از نصب نرم ا فزارهای دلخواه، باید برای فایل ها با یک پسوند تعیین این گونه تعریف کنید که به صورت پیش فرض با یک نرم افزار تعیین شده اجرا شوند. برای انجام این کار، مراحل زیر را انجام دهید:

1. به مسیر Settings > Apps > Default apps بروید.

2. برنامه های دلخواهتان در هر بخش را نظیر ایمیل، موزیک پلیر، مرورگر وب و سایر موارد را انتخاب کنید.

3. در زیر این بخش، روی Choose default apps by file type کلیک کنید تا فایل های متنی مثل PDF، DOCX و TXT با یک سری برنامه های تعیین در درجه اول باز شوند.

4. از یک دید دیگر، Set defaults by app را انتخاب کنید. در اینجا شما می توانید برنامه ای را انتخاب کنید تا ببینید در حال حاضر چه پیش فرضی داشته و از کدام یک می تواند استفاده کند.

غیر فعال کردن برنامه های غیر ضروری در Startup

هنگامی که ویندوز اجرا می گردد، بسکمک از برنامه ها در پس زمینه به طور اتوماتیک اجرا می شوند و منابع زیادی را از سخت افزار اشغال می کنند. به همین دلیل به مرور زمان مدت زمان بیشتری طول می کشد تا به اصطلاح سیستم عامل ویندوز روی کامپیوتر بالا بیاید. به همین دلیل، باید جلوی اجرای برنامه های غیر ضروری را با انجام مراحل زیر بگیرید:

1. گزینه Task Manager را با فشردن دکمه های Ctrl + Shift + Esc یا راست کلیک روی نوار وظیفه و انتخاب تسک منیجر باز کنید.

2. روی More details کلیک کرده تا به طور کامل با جزئیات روبرو شوید.

3. به سربرگ Startup بروید.

4. روی هر برنامه ای که دلتان می خواهد دیگر به طور اتوماتیک اجرا گردد راست کلیک کرده و سپس گزینه Disable را انتخاب کنید.

بهینه سازی تنظیمات Power Plan

بخش برنامه ریزی و مدیریت مصرف انرژی در ویندوز 10 یک بخش بسیار کاربردی به شمار میرود. با این حال، اگر به درستی بهینه سازی نگردد، شاید روی تجربه شما تاثیر منفی القا کند. برای مثال، اگر حالت Battery Save فعال باشد، احتمالا بعضی از برنامه های پس زمینه از جنبه عملکرد با محدودیت هایی روبرو می شوند. برای بهینه سازی Power Plan باید مراحل زیر را انجام دهید:

1. به مسیر Settings > System > Power & sleep بروید.

2. در بخش سمت راست، Additional power settings را انتخاب کرده تا بخش Power Options در کنترل پنل باز گردد. اگر شما این لینک را در سمت راست تصویر نمی بینید، پنجره ی صفحه را بزرگتر کرده تا لینک نمایان گردد

3. شما پلن های متعددی را نظیر Balanced، Power Save و High performance مشاهده می کنید. حالت دلخواهتان را انتخاب کرده و سپس روی Change plan settings در سمت راست کلیک کنید.

4. مدت زمانی که می خواهد بعد از آن صفحه نمایش خاموش گردد و همچنین مدت زمانی که کامپیوتر بعد از آن وارد مرحله خواب می گردد را انتخاب کنید. سپس روی Change advanced power settings برای گزینه های بیشتر کلیک کنید.

5. با این که شما می توانید همه چیز را در اینجا بررسی کنید، باید توجه ویژه ای به طبقه بندی های Hard disk، Sleep، Power buttons and lid، Processor power management و Display داشته باشید.

6. روی Ok کلیک کرده تا تغییراتتان اعمال گردد.

تغییرات بخش حریم خصوصی (Privacy)

ویندوز 10 تمام انواع و اقسام اطلاعاتتان از جمله چگونگی رفتارتان با سیستم عامل را جمع آوری می کند. شرکت مایکروسافت در واقع اعلام کرده از این اطلاعات برای بهبود تجربه کاربری استفاده می کند اما شاید این موضوع برای بسکمک از کاربرها جالب به نظر نرسد. خوشبختانه شما می توانید این دغدغه را برطرف کنید.

راحت ترین روش برای غیبرطرفال سازی Telemetry برای حفظ حریم خصوصی استفاده از Group Policy Editor است. مراحل زیر را برای این کار باید انجام دهید:

1. برای اجرای Group Policy Editor دکمه های Win + R را فشار داده و سپس عبارت gpedit.msc را تایپ و سپس اینتر کنید.

2. در پنجره تازه از پنل سمت چپ به مسیر زیر بروید:

  • Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Data Collection and Preview Builds

3. به پنل سمت راست رفته و روی Allow Telemetry دو مرتبه کلیک کنید.

4. در پنجره باز شده، به صورت پیش فرض گزینه Not Configured تنظیم شده است. شما به جای این مورد باید Disabled را انتخاب و سپس روی Ok کلیک کنید.

فعال سازی حالت شب

ویندوز 10 از یک قابلیت جالب برخوردار است که می تواند در هنگام شب، نور گرم تری را به شما روی صفحه نمایش نشان دهد. همین موضوع به ظاهر پیش پا افتاده و ساده می تواند با کاهش نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش به خواب راحت تر شما کمک کند.

شما می توانید این حالت را با رفتن به مسیر Settings > System > Display فعال کنید. اسلایدر Night Light را فعال کرده و سپس روی Night light settings کلیک کنید. شما می توانید شدت این افکت و زمان فعال سازی را تنظیم کنید.

6. برنامه ریزی برای بکاپ گرفتن از ویندوز

شما قطع به یقین دلتان نمی خواهد در صورت ویروسی شدن سیستم یا خرابی سیستم عامل به هر ترتیب مجدد تمام فایل ها و برنامه ها را روی سیستم نصب کنید. خوشبختانه مایکروسافت برای حل این دغدغه یک راهکار کاربردی در دلِ ویندوز گنجانده است. برای این کار، شما باید از System Restore استفاده کنید.

برای پیدا کردن این قابلیت، دکمه Win را روی کیبورد فشار داده و سپس عبارت restore points را جست وجو کنید. در مرحله بعد روی Create a system restore کلیک کنید.

همان طور که از نام این قابلیت تعیین است، شما نقاطی از جنبه زمانی را تعیین می کنید و اگر ویندوز مشکل پیدا کرد، شما می توانید این نقاط را مجدد احیا کنید. با این اوصاف، System Restore شاید همیشه برای حل مشکل کارساز نباشد اما فعال بودن آن ضرری برای هیچ کاربری نخواهد داشت.

7. تنظیمات مربوط به Microsoft Defender

مایکروسافت دیفندر در واقع آنتی ویروس پیش فرض ویندوز 10 محسوب می گردد که برای بیشتر کاربران عادی مناسب خواهد بود. با این حال، اگر قصد دارید از یک آنتی ویروس جانبی برای سیستم خود استفاده کنید، قطع به یقین ابتدا باید فایروال و قابلیت های مایکروسافت دیفندر را غیر فعال کنید. در هر صورت، فعال یا غیر فعال کردن این ویژگی کاملا به خودتان بستگی دارد.

8. شخصی سازی ویندوز 10

با وجود این که مورد آخر مقاله نسبت به سایر موارد بسیار مهم دانسته نمی گردد، شما باید هر از گاهی دسکتاپ خود را شخصی سازی کنید. منظور از شخصی سازی در واقع انتخاب یک وال پیپر تازه یا تغییر تم ویندوز است. برای شخصی سازی ویندوز 10 می توان چند هزار کلمه مطلب در قالب آموزش و ترفند محتوای متنی تولید کرد اما در این مقاله صرفا به نحوه شخصی سازی ویندوز 10 بسنده می کنیم.

برای شخصی سازی ویندوز 10 وارد کنترل پنل شده و سپس گزینه Personalization را انتخاب کنید. در مرحله بعد می توانید عکس پس زمینه، رنگ ها، قفل صفحه، تم ها، فونت و حتی نوار وظیفه و منوی استارت را هم شخصی سازی کنید. این موضوع که دقیقا چه مدل شخصی سازی برای ویندوز خود انتخاب می کنید را به سلیقه خودتان واگذار می کنیم.

منبع: makeuseof

منبع: دیجیکالا مگ

به "8 کار حیاتی که بعد از نصب ویندوز 10 باید انجام دهید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 کار حیاتی که بعد از نصب ویندوز 10 باید انجام دهید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید