آیا دولت از اموال متوفی ارث می برد؟

به گزارش وبلاگ لاوان، بعد از اینکه شخصی فوت می نماید ، می بایست اموال و دارایی های او میان ورثه اش تقسیم شده و اصطلاحا انحصار وراثت انجام گردد.

آیا دولت از اموال متوفی ارث می برد؟

از آن جهت که اموال و دارایی های تعلق گرفته به ورثه به منزله نوعی عایدی برای آن ها محسوب می شود، بر اساس قانون مالیات های مستقیم قبل از اینکه تقسیم اموال یا ترکه متوفی انجام گیرد، می بایست مالیاتی پرداخت شود که به آن مالیات بر ارث گفته می شود. در این مطلب از وبلاگ لاوان به موضوع سهم دولت از اموال متوفی می پردازیم.

سهم دولت از اموال متوفی

زمانی که فردی فوت می نماید، اموال و دارایی های وی به صورت قهری به ورثه اش تعلق می گیرد. این اموال و دارایی ها یا همان ترکه متوفی می بایست طبق قانون میان ورثه متوفی که شامل سه طبقه هستند، تقسیم شود. اما قبل از تقسیم ارث میان وراث یک مجموعه اقداماتی نیز باید انجام گیرد تا ارث قابل تقسیم باشد.

به عنوان نمونه درصورتی که متوفی به کسی بدهکار یا مدیون باشد، ابتدا می بایست ورثه از ماترک، بدهی ها را پرداخت کرده و اگر هم متوفی وصیت کرده باشد، باید به وصیت او عمل شود. در کنار این ها قانون مالیات های مستقیم نوعی مالیات تحت عنوان مالیات بر ارث پیش بینی کرده است که در صورت وجود شرایط قانونی ورثه قبل از انحصار وراثت می بایست این مالیات را پرداخت نمایند.

بر اساس ماده 17 قانون مالیات های مستقیم سهم دولت از اموال متوفی، همان مالیات بر ارث است که ورثه قبل از طی مراحل انحصار وراثت در شورای حل اختلاف می بایست آن را پرداخت کرده و سپس مابقی اموال را میان خود تقسیم نمایند.

علاوه بر مالیات بر ارث، همانطور که اشاره شد درصورتی که متوفی بدون وارث بوده و هیچ یک از خویشاوندان نسبی و سببی او وجود نداشته باشد، ممکن است که کل ارث به جا مانده از متوفی، به دولت تعلق گیرد. چرا که بر اساس قانون امور حسبی و قانون مدنی، اگر از تاریخ تحریر ترکه تا ده سال وارث متوفی معلوم شود، ترکه به وی داده می شود. درغیراین صورت پس از گذشت ده سال به جای مانده ترکه به خزانه دولت داده می شود و دیگر کسی نمی تواند ادعای حقی در خصوص آن را داشته باشد.

آیا دولت از اموال متوفی ارث می برد؟

بله درصورتی که متوفی بدون وارث بوده یا اینکه متوفی مرد باشد و صرفا یک زن داشته باشد دولت از اموال وی ارث می برد. بعلاوه ورثه باید مالیات بر ارث هم بپردازند. اگر به مسائلی پیرامون طلاق علاقه دارید، به مطلب چند نکته در خصوص طلاق که کمتر شنیده اید مراجعه کنید.

شرایط سهم دولت از ارث متوفی چیست؟

شرایط ارث دولت از متوفی این است که متوفی بدون وارث بوده و وصیت نکرده باشد. در خصوص مالیات بر ارث ورثه جز در بعضی موارد خاص مثل اسباب زندگی یا حقوق بازنشستگی باید به دولت سهم بدهند.

مقدار سهم دولت از اموال متوفی چقدر است؟

بسته به نوع ترکه و اینکه ورثه از کدام طبقه باشند مقدار سهم مالیات دولت از ترکه متوفی متفاوت خواهد بود که از 3 تا 40 درصد متغیر است. کلیه ترکه متوفی بدون وارث هم به دولت می رسد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب با فوت زن فقط این افراد ارث می برند را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا

به "آیا دولت از اموال متوفی ارث می برد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا دولت از اموال متوفی ارث می برد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید