اگر استرس نداشتیم، چه می شد؟!

به گزارش وبلاگ لاوان، در دل بحث های یک مهمانی یا در لابه لای یک درددل محبت آمیز؛ صحبت از استرس یکی از حرف هایی است که هر روز بین ما مطرح می شود.

اگر استرس نداشتیم، چه می شد؟!

استرس یکی از ابعاد زندگی در دنیای نو است و زندگی ما در سرعت و رقابت شدید رو به جلو در حال حرکت است. چالش های بزرگی هر روز بر سر راه ما وجود دارد. استرس اجاره خانه، استرس در محل کار، استرس قسط بانک، استرس رفتار خانواده و استرس هایی که زندگی به همراه دارد، چالش هایی است که ما در زندگی خود به آن برمی خوریم و ما را به این نتیجه می رساند که استرس اجتناب ناپذیر است و این امر تغییر نمی کند.

ما سعی می کنیم از موقعیت های استرس زا دوری کنیم. استرس مفهوم نه چندان مثبتی دارد و همواره تصویری نزدیک به اندوه و تشویش را برایمان تداعی می کند. اما واقعا استرس تا این حد ترسناک و مهیب است؟ اساساً اگر استرس نبود آیا ما از تختخواب گرم و نرم خود دل می کندیم؟

استرس بخشی از زندگی روزمره ماست

روزانه چالش های بسکمک وجود دارد که اگر از پس آن ها برآییم در خاتمه روز احساس پیروزیت می کنیم. هورمون های استرس برای تجربیات اوج مانند تجربه شادی، خلاقیت، کار نو و تعهدات لازم هستند.

استرس قبولی در آزمون، تشویق مادر و پدر، جشن ازدواج، روز اول کاری، همه و همه به ما نشان می دهد که استرس جزئی از زندگی روزمره ماست که احساسات ما را مانند غم و شادی در برمی گیرد. شاید این غلط نباشد که بگوییم حدی از استرس موتور حرکت ماست که اگر نباشد شاید ما از کار های مفید و موثر باز بمانیم؛ بنابراین تفکر اشتباهی است که بگوییم استرس در زندگی برای سلامتی جسم و روح ما ضرر دارد.

حدی از استرس که ما را به سمت حرکت و تجربه های نو می برد نه تنها ضرر ندارد، بلکه ما را بزرگ تر و پیروز تر می کند. تجربه شادی فرزندآوری تجربه ای است که همراه با استرس است. برای مثال کدام پدر و مادری هستند که از فکر مسئولیت فرزند استرس نداشته باشند؟ بنابراین احساسات ما همواره با استرس همراه است که وجود حدی از آن طبیعی و بدون اشکال است.

استرس زیاد ما را فرسوده می کند

اما استرس بیش از حد باعث ناراحتی جسمی، احساسی و رفتاری می شود. استرس، ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد. اسید معده را افزایش می دهد. موجب بی خوابی، خستگی و سردرد می شود.

همچنین می تواند تمرکز را کاهش دهد؛ بنابراین سطح استرسی که شما در روزمره در مواجهه با آن هستید اهمیت دارد. استرس در هر روز و در طول یک روز متغیر است. قطعاً اگر شما صاحب یک رستوران باشید و در یک رستوران پرمشغله روزانه نگران مواد اولیه، نظم کارکنان و کیفیت غذا ها باشید، شرایط متفاوتی با زمانی دارید که با دوستان خود بیرون بروید و روز تعطیل خود را بگذرانید.

اگر شما والد کودک خردسال هستید احتمالاً بیشتر مواقع باید در انتظار خوابیدن او باشید تا بتوانید استراحت کنید. همه ما دوست داریم سطح پایینی از خستگی و استرس را تجربه کنیم، اما این چیزی نیست که در واقعیت اتفاق می افتد.

استرس خود را کنترل کنیم

باید توجه داشته باشید که اگر در طول روز و هفته از شما تقاضا های زیادی می شود، قابلیت شما در چه حد است. به عنوان مثال از صبح با مسئولیت های زیادی روبرو هستیم و باید فرزندمان را به مدرسه ببریم، سرکار به موقع حاضر شویم و اگر این اتفاق نیفتند موجی از استرس را تحمل می کنیم.

زمانی که اتفاقی در محیط کار پیش آمده و مجبوریم ساعات بیشتری را بمانیم و مدرسه فرزندمان نیز تعطیل شده است، قاعدتاً استرس زیادی را تحمل می کنیم. زمانی که تقاضا های یک فرد بیش از قابلیت های او باشد، خستگی زیادی را تجربه می کند.

اگر این خستگی ادامه داشته باشد می تواند ما را به سمت افسردگی پیش ببرد و عملکرد ما را تضعیف کند. اگر استرس زیادتر از قابلیت ما ادامه داشته باشد در خطر فرسودگی هستیم و باید منابع استرس را شناخته و اگر نمی توانیم آن را تغییر دهیم، آن را کنترل کنیم. چنین موقعیت هایی را جدی بگیریم و با کمک اطرافیان و متخصصان از فرسودگی بیشتر خودمان جلوگیری کنیم.

منبع: فرادید

به "اگر استرس نداشتیم، چه می شد؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر استرس نداشتیم، چه می شد؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید