طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی در فر و ماهیتابه
به گزارش وبلاگ لاوان، نخودچی یکی از شیرینی های پرطرفدار برای عید نوروز است. همانطور که از نامش پیداست ماده اصلی تشکیل دهنده این شیرینی آرد نخودچی است.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی خانگی در فر و ماهیتابه
پودر قند: 150 گرم
روغن جامد یا کره: 125 گرم
آرد نخودچی: 250 گرم
وانیل: ¼ قاشق چای خوری
زعفران دم نموده: به میزان لازم
هل سبز: نصف قاشق مرباخوری
نکته
راز خوشمزه شدن شیرینی نخودچی بو دادن آرد نخودچی است؛ یعنی باید قبل از هرکاری آرد را به مقدار ای تفت دهید که بوی خوبی از آن بلند گردد. می توانید به جای روغن از کره هم بهره ببرید، اما کره طعم بهتری به شیرینی می دهد.
طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی در فر و ماهیتابه
1. ابتدا پودر قند را الک و روغن جامد را به آن اضافه کنید. این دوماده را خوب باهم مخلوط کنید و ورز دهید.
2. بعد به مواد بالا آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر شکل بگیرد.
3. در حین ورز دادن خمیر هل، وانیل و زعفران را به آن اضافه کنید.
4. بعد از اینکه خمیر را خوب ورز دادید آن را داخل یک پلاستیک قرار دهید. سپس اجازه دهید بین 6 تا 24 ساعت در یخچال بماند تا خوب استراحت کند.
5. سپس فر را روشن کنید تا گرم گردد. روی سطح کارتان میزانی آرد سفید بپاشید و خمیر را با وردنه روی آن باز کنید. ضخامت خمیر باید حدود 2 سانتی متر باشد. اگر روی خمیر یک سلفون بکشید و سپس با وردنه باز کنید خمیر کمتر ترک می خورد. سپس قالب بزنید. بعلاوه می توانید با دست هم از خمیر تکه هایی را بردارید و به شکل گرد حالت دهید.
6. کف سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینی های قالب زده را در سینی بچینید. سینی را در طبقه وسط فر با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید.
7. سپس سینی را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید شیرینی ها سرد شوند. زیرا زمانی که شیرینی ها داغ هستند با کوچک ترین لمسی خرد می شوند و ظاهرشان خراب می گردد. پس از سرد شدن شیرینی ها آن ها را در ظرف مورد نظر بچینید.
طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر و در ماهیتابه
اگر شما به فر دسترسی ندارید نگران نباشید، زیرا می توانید با یاری تابه هم روی شعله پخش کن شیرینی نخودچی را بپزید.
1. درون یک قابلمه یا تابه مناسب یک رینگ یا مثلا الک قرار دهید و یک سینی مناسب را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس سینی شیرینی را روی رینگ قرار دهید.
2. درقابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید. قابلمه را روی شعله پخش کن قرار و اجازه دهید که شیرینی به مدت 30 دقیقه بپزد.
3. سپس حرارت را خاموش کنید و در قابلمه را بردارید. بدون دست زدن به شیرینی ها اجازه دهید تا کاملا خنک شوند.
4. شیرینی ها را درون ظرف مورد نظرتان بچینید.
منبع: همشهری
منبع: فرارو