طرز تهیه کیک خیس کاکائویی با و بدون فر در خانه
به گزارش وبلاگ لاوان، کیک خیس در میان علاقه مندان به کیک و شیرینی طرفدارن بسیاری دارد تا جایی که می توان آن را با طعم های مختلفی درست کرد. دستور تهیه کیک خیس با ماست را در کتاب کاله می توانید بخوانید تا این کیک خوشمزه را با طعم های شکلاتی، زعفرانی و پرتقالی تهیه کنید. نیازی نیست این کیک خوشمزه را حتما از شیرینی فروش خرید چراکه آن را با و بدون فر در خانه می توان به راحتی آماده کرد. در ادامه مطلب طرز تهیه کیک خیس کاکائویی را بخوانید تا از عزیزان خود به خوبی پذیرایی کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک خیس کاکائویی
- شکر قهوه ای 350 گرم
- آرد همه منظوره 240 گرم
- کره بدون نمک 170 گرم
- پودرکاکائو شیرین نشده 64 گرم
- تخم مرغ بزرگ دو عدد
- جوش شیرین یک و یک چهارم قاشق چای خوری
- نمک سه چهارم قاشق چای خوری
- وانیل یک قاشق چای خوری
- آب 314 میلی لیتر
- شکر به مقدار لازم
طرز تهیه کیک خیس کاکائویی
1. فر و قالب را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک خیس کاکائویی به سراغ فر بروید تا دمای آن را روی 176 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. یک قالب گرد 22 سانتی متری برای پخت کیک انتخاب کنید. کمی روغن یا کره داخل آن بمالید. حال کمی آرد داخل داخل قالب بریزید و آن را بچرخانید. در نهایت آن را به سطح کارتان بزنید تا اضافه های آن بریزد. کیک دو رنگ شکلاتی و ساده را هم می توانید به آسانی در منزل درست کنید.
2. مواد خشک را مخلوط کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک خیس کاکائویی باید مواد خشک را با یکدیگر مخلوط کنید پس بعد از انتخاب یک کاسه مناسب آرد، پودر کاکائو، جوش شیرین و نمک را داخل آن بریزید و با یکدیگر خوب مخلوط کنید. کاسه را کنار بگذارید و به سراغ دیگر مراحل پخت بروید. اگر به کیک اسفنجی و کاکائو علاقه دارید قطعا طعم کیک کاکائوی اسفنجی را هم دوست خواهید داشت پس حتما آن را امتحان کنید.
3. کره، شکر و تخم مرغ را مخلوط کنید
حال در سومین مرحله از طرز تهیه کیک خیس کاکائویی کره گفته شده را به همراه شکر قهوه ای داخل یک کاسه بریزید و با دور میانه هم زن برقی مواد را بزنید تا پف نمایند. در ادامه یکی یکی تخم مرغ ها را اضافه کنید و هربار با اضافه کردن باید خوب آن ها را هم بزنید. در نهایت وانیل را هم داخل کاسه بریزید و برای دو دقیقه دیگر هم بزنید. پیشنهاد ما به شما درست کردن کیک شکلاتی اسفنجی است که تقریبا مواد و مراحلی مشابه با همین کیک را دارد.
4. مخلوط آرد را اضافه کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک خیس کاکائویی ، مخلوط آرد را که در مرحله اول آماده نموده بودید را به همراه آب به مخلوط کره تان اضافه کنید. دقت داشته باشید که این اضافه کردن و هم زدن با آرد و آب آغاز و با آرد هم تمام گردد. نکته دیگر آن که مایه کیک را تا جایی که امکانش هست مخلوط کنید. پیشنهاد ما به قهوه دوستان درست کردن کیک قهوه خیس است که برای میهمانی ها می توانید آن را آماده کنید.
5. کیک را بپزید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک خیس کاکائویی ، مایه کیک را داخل قالب بریزید و آن را برای 55 تا 60 دقیقه در فر بگذارید تا زمانی که کیک پخته و فنری گردد. در نهایت کیک را بیرون بیاورید و روی یک توری سیمی بگذارید تا خنک گردد. بعد از خنک شدن آن را در ظرف سرو خود برگردانید و به سراغ آماده کردن فراستینگ یا سس شکلاتی بروید. اگر تمایلی به ریختن سس شکلاتی نداشتید می توانید روی کیک خیس تان تنها پودرقند الک و با خرده میوه تزئینش کنید.
مواد لازم برای تهیه فراستینگ
- کره 450 گرم
- آب گرم 177 گرم
- پودرقند 165 گرم
- پودرکاکائو 75 گرم
- شکلات چیپسی یک و یک دوم فنجان
- شربت ذرت سه قاشق غذاخوری
- وانیل یک قاشق چای خوری
- نمک کمی
طرز تهیه فراستینگ
1. کره را بزنید
در اولین مرحله از طرز تهیه فراستینگ برای کیک خیس کاکائویی، مقدار کره گفته شده را با هم بزنید کامل بزنید تا یک دست گردد. حال پودرقند، شربت ذرت، وانیل و نمک را در یک ظرف مخلوط کنید و کنار بگذارید. در ادامه آب گرم، پودرکاکائو و چیپس ها را در یک لیوان بریزید و هم بزنید تا چیپس ها آب شوند.
2. مواد را به مایه اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه فراستینگ شکلاتی، مخلوط پودرقند را داخل ظرف کره یک دست شده بریزید تا با یکدیگر کامل مخلوط شوند. دقت داشته باشید که کناره های کاسه را هم گرفته و داخل ظرف بریزید. حال شکلات ذوب شده را هم اضافه و با یاری هم زن حسابی مخلوط شان کنید. در این مرحله فراستینگ تان باید صاف، براق و نازک باشد برای رسیدن به غلظت دلخواه، آن را برای 45 دقیقه داخل یخچال بگذارید. در نهایت با یاری یک کاردک پلاستیکی فراستینگ را هم بزنید در صورت حفظ شکل، می توان گفت که فراستینگ کیک خیس کاکائویی تان آماده است. حال شما می توانید کیک را لایه لایه کره و فراستینگ را روی لایه بمالید، یا کل کیک را فراستینگ کنید.
نکات تکمیلی پخت کیک خیس کاکائویی
پخت کیک خیس هم مانند کیک اسفنجی نکات ریز و درشت بسیاری دارد که قبل از پیش بردن طرز تهیه کیک خیس کاکائویی باید آن را بدانید تا کار را راحت تر پیش ببرید. برای آشنایی با این نکات ادامه مطلب را حتما بخوانید.
آرد مورد احتیاج در تهیه کیک خیس کاکائویی
شما در طرز تهیه کیک خیس کاکائویی از آردهای مختلفی می توانید بهره ببرید اما اگر می خواهید کیک تان علاوه بر لطافت و نرمی از انسجام و قوام خوبی هم برخوردار باشد، آرد همه منظوره برترین پیشنهاد می تواند باشد.
کیک خیس شکلاتی وگان
از آن جا که کم تر کسی را می توان پیدا کرد که به شکلات دست رد بزند پس جای نگرانی برای وگان ها هم نیست. اگر فردی از عزیزان تان وگان است به راحتی می توانید این کیک را با استفاده از شکلات وگان و شیرهای گیاهی درست کنید. طرز تهیه کیک وگان بدون گلوتن را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
کاپ کیک شکلاتی
شما با این دستور به راحتی می توانید کاپ کیک های شکلاتی درست کنید تا در میهمانی ها و جشن هایتان سرو کنید. تنها کافی است به جای ریختن در قالب، مایه کیک کاکائویی را در مافین بریزید. برای درست کاپ کیک های خیس با تمام نکاتش حتما طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی خیس را در کتاب کاله بخوانید. وگان ها هم نارحت نباشند چراکه آن ها هم می توانند کاپ کیک وگان شکلاتی را خوانده و برای خود درست نمایند.
استفاده از پودر کاکائو در تهیه کیک خیس
برای تیره شدن فراستینگ کیک تان بهتر است از پودرکاکائو هلندی به جای معمولی بهره ببرید. در تهیه مایه کیک خیس تان دقت داشته باشید که از پودرکاکائوی شیرین نشده بهره ببرید تا فرایند پخت راحت تر پیش برود و هم کیک خیلی شیرین نگردد.
فراستینگ کیک
اگر حین تهیه فراستینگ متوجه رقیق بودن آن شدید تنها کافی است نصف فنجان دیگر پودرقند اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد. در صورت غلیظ بودن فراستینگ، یک قاشق غذاخوری خامه غلیظ اضافه نموده تا رقیق گردد. شما برای تزئین کیک از خامه شکلاتی یا گاناش هم به جای فراستینگ می توانید بهره ببرید.
کیک خیس مرطوب کاکائویی
اگر می خواهید کیک خیس تان مرطوب باشد نباید آن را زیاد مخلوط نموده یا مدت زمان پخت آن را طولانی کنید. بهتر است به جای روغن از کره بهره ببرید. کیک کاکائویی پخته شده را بعد از خنک شدن حتما در یک ظرف پلاستیکی و دردار نگه داری تا دمای محیط آن را خشک نکند. با وجود این مواد به راحتی کاپ کیک شکلاتی هم می توانید درست کنید.
منبع: کتاب کاله