مزارع استخراج ارز دیجیتال، دشمن یا منجی صنعت برق، مزیت مالی ایران در فراوری ارز مجازی

به گزارش وبلاگ لاوان، صنعت استخراج ارزهای مجازی به تازگی به عنوان متهم افزایش مصرف برق در کشور معرفی شده، اما بعضی کارشناسان می گویند این صنعت نه تنها باعث کمبود انرژی نیست بلکه از ظرفیت های آن می توان علاوه بر دور زدن تحریم ها برای کاهش اتلاف انرژی، پرداخت بدهی های برقی، توسعه نیروگاه ها و حتی کاهش قیمت برق مشترکان نیز استفاده کرد.

مزارع استخراج ارز دیجیتال، دشمن یا منجی صنعت برق، مزیت مالی ایران در فراوری ارز مجازی

ایرنا نوشت: موضوع ماینینگ (استخراج ارزهای مجازی) که موضوعی ناشناخته در کشور به شمار می رود، در روزهای اخیربه دلیل نگرانی از افزایش مصرف برق و احتمال کمبود این حامل انرژی مورد توجه قرار گرفته است.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو در این باره گفته است: برای فراوری هر واحد ارز مجازی بیت کوین احتیاج به مصرف 72 هزار کیلووات برق بوده و به اندازه مصرف 28 مشترک، برق استفاده می گردد که ادامه چنین روندی خطرناک است.

همایون حائری هشدار داده است: اگر روند استخراج ارزهای مجازی به همین نحو ادامه یابد پیش بینی می گردد مصرف آنها به بیش از 2 هزار مگاوات برسد.

نکته مهم درباره ارزهای مجازی این است که این نوع ارزها به دلیل ماهیت غیر متمرکزی که دارند خارج از دامنه تحریم های آمریکا هستند، بنابراین در زمان تحریم از ابزارهای کارآمد برای دور زدن تحریم های واشنگتن هستند.

نقش ارزهای دیجیتال در دور زدن تحریم ها، بحثی مفصل می طلبد که باید در جای خود بدان پرداخت.

به سراغ محمد شرقی دبیر انجمن بلاکچین ایران رفته و نظر وی را درباره ادعاهای مطرح شده مبنی بر افزایش بی رویه مصرف برق کشور توسط مزارع استخراج ارزهای دیجیتال جویا شدیم.

وی برخلاف ادعاهای مطرح شده می گوید: ساماندهی و توسعه مزارع استخراج ارزهای مجازی نه تنها باعث افزایش مصرف برق کشور نشده، بلکه در صورت ساماندهی و توسعه شهرک های ماینینگ می توان از آن برای احداث نیروگاه های جدید، پرداخت بدهی های سنگین این صنعت، کاهش اتلاف انتقال و توسعه شبکه برق کشور استفاده کرد.

مزیت های استفاده از ارزهای مجازی در زمان تحریم

دبیر انجمن بلاکچین ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: کشورمان که از یکسو دچار تحریم است و از سوی دیگر دارای حجم گسترده واردات و صادرات و می تواند بخشی از کمبود ارز را از این طریق جبران نموده و تا حدی تحریم ها را دور بزند.

محمد شرقی خاطر نشان کرد: در بسیاری از کشورهای اروپایی، آسیایی، آفریقایی و حتی آمریکایی برخی ارزهای مجازی به رسمیت شناخته شده اند که می توان به جای مبادله مستقیم به وسیله بانک ها با استفاده از این نوع ارزهای دیجیتال، اقدام به پرداخت پول و تامین کالا کرد.

2 شیوه تهیه ارزهای مجازی

دبیر انجمن بلاکچین ایران ادامه داد: برای اینکه ایران بتواند از رمز ارزها برای دور زدن تحریم و مبادلات بین المللی استفاده کند باید این ارزها را داشته باشد که برای دسترسی به آنها یا باید این ارزها را از خارج از کشور خریداری کند یا اینکه به فراوری آنها در داخل (ماینینگ) اقدام کند.

وی اضافه نمود: خرید ارزهای دیجیتال به وسیله فروشنده های خارجی، محدودیت های دارد و باعث خروج پول و ارز فیزیکی از کشور می گردد، اما استخراج این نوع ارزها در داخل نه تنها از خروج پول از کشور جلوگیری نموده بلکه باعث ارزآوری در شرایط سخت تحریم نیز می گردد.

ماینینگ و مزارع استخراج رمز ارزها

دبیر انجمن بلاکچین ایران اضافه نمود: به فرایند استخراج ارزهای دیجیتال، صنعت ماینینگ و به مراکز فراوری این ارزها، مزرعه یا فارم گفته می گردد.

شرقی اضافه نمود: در صنعت ماینینگ، نفت و گاز به انرژی برق و در نهایت به محصول ارز دیجیتال تبدیل می گردد که به عنوان یک پول مجازی می توان برای مبادلات اقتصادی از آن استفاده کرد.

مزیت اقتصادی ایران در فراوری ارزهای مجازی

وی با بیان اینکه فراوری ارزهای دیجیتال در کشور به عنوان خام فروشی یا هدر دهنده برق و منابع انرژی نیست، گفت: متاسفانه برخی از صنعت استخراج ارزهای دیجیتال به عنوان هدر دهنده برق و انرژی نام برده و کوشش می نمایند که مشکل کمبود برق کشور را به گردن این صنعت بیندازند. اما باید توجه داشت که ارزهای دیجیتال به عنوان یک محصول نهایی در چرخه فراوری انرژی به شمار می روند که بازده و سودآوری بسیار بالایی برای کشور به دنبال دارند.

دبیر انجمن بلاکچین ایران به مزیت اقتصادی بخش انرژی در کشور اشاره نمود و گفت: ایران دارای بزرگترین منابع گازی و نفت دنیاست که به جای خام فروشی باید آن را به محصول با ارزش اضافه نموده بالاتر تبدیل کرد و در شرایط کنونی که فروش انرژی با مسائل زیادی رو به رو است، ارزهای دیجیتال می تواند یکی از مهمترین، با ارزش ترین و پرکاربردترین این محصولات با ارزش به شمار رود.

مقصر مصرف بالای برق، مزارع استخراج ارزهای دیجیتال نیستند

این کارشناس ارزهای دیجیتال به اعتراضات اخیر درباره افزایش مصرف برق کشور در مزارع استخراج ارزهای دیجیتال اشاره نمود و گفت: در روزهای اخیر به علت بالا رفتن میزان مصرف برق این گونه ادعا شده که مسائل کمبود برق ناشی از فعالیت مزارع استخراج ارزهای دیجیتال است.

شرقی اضافه نمود: عده ای کوشش می نمایند که مشکل مصرف بالای برق و احتمال کمبود و قطع برق را به گردن مزارع استخراج ارزهای دیجیتال بیندازند اما ما همه ساله با مشکل مصرف بالای برق در فصل تابستان روبرو بوده ایم در حالی که مزارع استخراج ارزهای دیجیتال بیش از دو سال است که در کشور گسترش یافته اند.

وی تاکید نمود: در واقع، این درست نیست که صنعت ماینینگ به عنوان مقصر کمبود برق معرفی گردد زیرا در سال های دور نیز همیشه معضل ناپایداری شبکه برق در کشور در فصل تابستان وجود داشته است.

یاری ارزهای مجازی برای برطرف مشکل کمبود برق در کشور

این کارشناس ارزهای دیجیتال گفت: مزارع استخراج ارزهای دیجیتال نه تنها باعث هدر رفتن منابع انرژی نمی گردد بلکه می توانند به برطرف بیماری مزمن صنعت برق یعنی کمبود پول یاری نموده و این صنعت را توسعه دهند.

دبیر انجمن بلاکچین ایران ادامه داد: مزارع استخراج ارزهای دیجیتال می توانند درآمدزایی صنعت برق را افزایش داده حتی قیمت برق فراوریی برای مردم و مصرف نمایندگان نهایی را کاهش دهند.

شرقی با بیان اینکه یکی از مسائل مهم در صنعت برق ضریب بار (نسبت مصرف و فراوری برق) است، اضافه نمود: اوج مصرف برق کشور مربوط به تعداد محدودی از روزهای گرم فصل تابستان است که حتی مصرف برق به حدود 55 هزار مگاوات نیز افزایش می یابد، این در حالی است که میانگین مصرف سالانه برق کشور حدود 33 هزار مگاوات است که نشان می دهد که بالغ بر 37 درصد از ظرفیت فراوری این صنعت در طول سال بدون استفاده باقی می ماند.

وی ادامه داد: وزارت نیرو می تواند شرایطی را فراهم کند تا از ظرفیت خالی نیروگاه ها در طول سال برای ماینینگ و درآمدزایی برای صنعت برق استفاده کند.

ماینینگ، مرهمی برای بیماری مزمن بدهکاری صنعت برق

دبیر انجمن بلاکچین ایران اضافه نمود: دولت هزینه بسیار بالایی را صرف فراوری برق می نماید که به صورت یارانه در اختیار مصرف نمایندگان قرار می گیرد و این موضوع باعث بدهکاری حدود 42 هزار میلیارد تومانی صنعت برق شده است. اما در صورت ایجاد مزرعه های استخراج ارز دیجیتال در کنار نیروگاه ها می توان سودآوری صنعت برق را بالا برده و بدین تریب مشکل بدهکاری صنعت برق نیز بهبود بیابد.

امکان کاهش قبض برق مشترکان عادی

شرقی اضافه نمود: با افزایش سودآوری صنعت نیروگاهی به وسیله ایجاد مزارع ماینینگ، سرمایه گذاران جدید برای احداث نیروگاه های جدید ترغیب خواهند شد و بدین شکل، موج نیروگاه سازی تجدیدپذیر در مقیاس کوچک که متاسفانه اکنون حدود یک درصد از کل فراوری برق کشور را تشکیل داده در کشور به راه افتاده و هزینه فراوری هر چه بیشتر کاهش خواهد یافت.

این کارشناس ارزهای دیجیتال ادامه داد: بر اساس آمار حدود یک ماه و در برخی از ساعات تابستان، پیک مصرف برق وجود دارد اما در سایر روزهای سال و ساعات با کاهش مصرف برق روبرو هستیم که می گردد در آن روزها به فراوری ارزهای دیجیتال اقدام کرد.

وی اضافه نمود: در صورت افزایش بهره وری و سودآوری نیروگاه ها حتی می توان نسبت به کاهش بهای برق مصرفی مشترکان عادی و مردم اقدام کرد.

احداث شهرک های استخراج ارزهای مجازی در کنار نیروگاه ها

دبیر انجمن بلاکچین ایران با ارایه پیشنهادی گفت: از جمله راه چارههایی که پیشنهاد می گردد ایجاد شهرک ها و مزرعه های استخراج ارزهای دیجیتال در کنار نیروگاه هاست.

شرقی اضافه نمود: راه اندازی این شهرک ها و مزرعه ها می تواند ضریب بار بیشتری را برای صنعت برق کشور ایجاد نموده که با ضریب بار بالاتر، میزان سودآوری افزایش، زمان بازگشت سرمایه در صنعت برق کاهش و نرخ بازگشت سرمایه در صنعت برق افزایش می یابد.

وی اضافه نمود: ساماندهی مزارع استخراج ارزهای دیجیتال، افزایش درآمدزایی برای سرمایه گذاران و افزایش درآمد ارزی برای کشور از مزیت های احداث این شهرک هاست.

این کارشناس ارزهای دیجیتال اضافه نمود: این شهرک ها می تواند در قالب شهرک های فناوری احداث گردد که هزینه برق، خدمات و پشتیبانی از دستگاه های فراوری ارز دیجیتال در آنها تعیین است.

وی خاطر نشان کرد: بدین طریق، علاقه مندان و سرمایه گذاران می توانند دستگاه های استخراج خود (ماینر) را به این شهرک ها برده و نصب نمایند و در نهایت پس از پرداخت هزینه فراوری برق و هزینه های جانبی، ارز دیجیتال استخراج شده به حساب سرمایه گذاران واریز می گردد.

کاهش اتلاف در خطوط انتقال برق

دبیر انجمن بلاکچین ایران به یاری ماینینگ برای حل مشکل اتلاف انرژی در شبکه توزیع اشاره نمود و گفت: مشکل دیگری که در کشور وجود دارد اتلاف بالای انرژی در خطوط انتقال برق است که احداث مزارع استخراج ارزهای دیجیتال در نزدیکی نیروگاه ها می تواند این مشکل را کاهش دهد.

شرقی یادآور شد: این راه چاره در کشورهای در حال توسعه کاربرد دارد به طور مثال کشور چین از این راه چاره استفاده می نماید.

وی اضافه نمود: وجود هزاران کیلومتر خط انتقال برق که با هدف انتقال برق به روستاها و شهرهای دور دست احداث شده باعث هدر رفت هزاران مگاوات برق در طول جهت می گردد.

این کارشناس ارزهای دیجیتال با بیان اینکه بر اساس گزارش ها میزان اتلاف برق در خطوط انتقال اکنون به حدود 11 درصد رسیده است، اضافه نمود: به وسیله توسعه مزارع استخراج ارزهای دیجیتال می توان جلوی اتلاف انرژی را گرفت.

دبیر انجمن بلاکچین ایران اضافه نمود: سالهاست که موضوع احداث نیروگاه های برق کوچک مقیاس در مناطق دوردست کشور مطرح شده اما به دلیل صرفه اقتصادی پایین، سرمایه گذاران از آن استقبال ننموده اند.

شرقی خاطر نشان کرد: با توجه به مصرف پایین برق در مناطق حاشیه ای و دور دست، احداث نیروگاه ها در آن مناطق صرفه اقتصادی پایینی دارد، بنابراین سرمایه گذاران تمایلی برای ورود به این بخش را ندارند اما در صورت احداث مزرعه های استخراج ارزهای دیجیتال در کنار این نیروگاه های کوچک می توان سودآوری برای سرمایه گذاران را تضمین کرد بدین ترتیب آنها ترغیب خواهند شد تا در این مناطق سرمایه گذاری نمایند.

بلاتکلیفی در صدور مجوز مزارع استخراج ارزهای مجازی

این کارشناس ارزهای دیجیتال با انتقاد از بلاتکلیفی و عدم اقدام نهادهای مسئول برای ساماندهی و صدور مجوز برای استخراج ارزهای دیجیتال گفت: از حدود یک سال پیش که موضوع گسترش این مزارع داغ شد بارها با نهادها و وزارتخانه های مختلف دولتی تماس گرفته و خواهان صدور مجوز برای آنها شدیم اما پاسخ همه دستگاه های دولتی این بود که فعلاً مجوزی برای این مزارع صادر نمی گردد اما می توانید بروید و آنها را راه اندازی کنید. اما به یکباره در هفته های اخیر که میزان مصرف برق بالا رفته اقدام به تعطیلی این مزارع استخراج نموده اند که بلوکه شدن بیش از 100 هزار سرمایه گذاری صورت گرفته در این بخش را به دنبال داشته است.

دبیر انجمن بلاکچین ایران توضیح داد: اکنون بسیاری از مزارع استخراج ارزهای دیجیتال به ادعای غیر قانونی بودن توقیف شده اند. سوال این است که چرا در ماه های گذشته که خواهان صدور مجوز برای این مزارع بودیم به آنها مجوز نداده و تعلل کردند.

وی توضیح داد: برخورد سلبی در این بخش، جواب نمی دهد و بهتر است به جای این نوع برخوردهای قهری، به ساماندهی این صنعت اقدام کرد.

2121

منبع: خبرآنلاین

به "مزارع استخراج ارز دیجیتال، دشمن یا منجی صنعت برق، مزیت مالی ایران در فراوری ارز مجازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مزارع استخراج ارز دیجیتال، دشمن یا منجی صنعت برق، مزیت مالی ایران در فراوری ارز مجازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید