چهارمین جشنواره شکرگزاری برداشت انار روستای خورهه آغاز به کار کرد
به گزارش وبلاگ لاوان، ایسنا/ براساس آخرین خبر و گزارشهای منتشر شده، چهارمین جشنواره شکرگزاری برداشت انار روستای خورهه آغاز به کار کرد.
حسین حسینی، سرپرست فرمانداری شهرستان محلات گفت: آثار باستانی خورهه در کنار بنای امامزاده، نشان از قدمت تاریخی این روستا دارد. این جشنواره علاوه بر شکرگزاری برداشت انار، به بستری برای معرفی فرهنگ، اصالت و قدمت این روستا تبدیل شده است. با برگزاری چنین جشنواره هایی میتوان پتانسیل های گردشگری روستا را به استانهای دیگر معرفی کرد.
وی ادامه داد: برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند به رونق مالی روستا یاری نموده و آن را پایدار کند. ایجاد زیرساختها یکی از نکاتی است که در برگزاری چنین جشنواره هایی باید به آن توجه ویژه داشت. کوشش خواهیم کرد تا نسبت به رفع مسائل زیرساختی این روستا اقدام گردد. امیدواریم با توسعه جشنواره و برندسازی، آن را به یک رویداد استانی و کشوری تبدیل کنیم تا در مسیر احیای فرهنگ و سنت این روستا گام برداریم.
وی با اشاره به اقدامات عمرانی در خورهه اضافه نمود: بازنگری طرح هادی روستایی در دست اقدام بوده و آسفالت معابر روستا در حال پیگیری است. ساختمان آتش نشانی روستا در مراحل پایانی بوده و کوشش می کنیم تا ضمن تجهیز این ساختمان، نسبت به جذب نیرو برای آن اقدام گردد تا بتواند خورهه و روستاهای اطراف را تحت پوشش قرار دهد.
حسینی توضیح داد: بازارچه دائمی روستای خورهه نیز در طرح هادی روستایی پیش بینی شده و اجرایی خواهد شد. بازسازی و زیباسازی ورودی روستا نیز از اقداماتی است که به آن توجه ویژه خواهد شد. مسائل واگذاری زمین در خورهه نیز به زودی مرتفع خواهد شد. با راه اندازی واحد دوم نانوایی و تخصیص آرد به این واحد، گلایه ها و مسائل مردم در زمینه کمبود نان در روستا نیز به زودی رفع می گردد.
حسین آقا گلی، بخشدار مرکزی محلات نیز در این مراسم گفت: هدف از برگزاری این جشنواره، معرفی انار خورهه به عنوان یکی از برندهای کشاورزی منطقه، معرفی پتانسیل های خورهه به عنوان یک روستای هدف گردشگری، ایجاد وحدت و همدلی بین مردم، ایجاد شور و نشاط اجتماعی و فراهم آوردن رونق مالی در کشاورزی روستا است.
وی ادامه داد: در این جشنواره سعی شد تا با بهره مندی از برنامه های متنوع تر از قبیل غرفه های فروش انار، محصولات باغی و کشاورزی و سوغات، برگزاری دوره های آموزشی مرتبط با انار به منظور کنترل آفات موجود، برنامه های فرهنگی و هنری رالی خانوادگی و بازی های بومی محلی، جشنواره ای متفاوت با سالهای گذشته برگزار گردد.
علی صفری، مدیر کل جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز با اشاره به برگزاری جشنواره ملی انار در ساوه اظهار کرد: انار یکی از محصولات شاخص استان مرکزی است که از جایگاه مطلوبی در کشور برخوردار است. استان مرکزی رتبه دوم فراوری انار در کشور را به خود اختصاص داده و بزرگترین شهرستان انارخیز کشور و دنیا در استان مرکزی واقع شده است.
وی ادامه داد: مساحت باغات استان مرکزی 76 هزار هکتار است که از این اندازه سالانه حدود 610 هزار تن محصولات باغی برداشت می گردد. سطح زیر کشت انار دنیا 500 هزار هکتار بوده و فراوری سالیانه انار حدود 6 و نیم میلیون تن است. ایران پس از هند و چین سومین فراوری نماینده انار دنیا محسوب می گردد.
صفری اضافه نمود: سطح زیر کشت انار در کشور حدود 91 هزار هکتار است که از این اندازه سالانه حدود یک میلیون و دویست هزار تن انار فراوری می گردد و میانه عملکرد کشوری حدود 13 تن در هکتار است، اما سطح زیر کشت انار استان مرکزی حدود 11 هزار هکتار است. حدود 171 هزار تن انار در این باغات فراوری می گردد و میانه عملکرد استان بیش از 15 تن در هکتار بوده که از میانگین عملکرد کشوری بالاتر است.
وی با اشاره به محدودیت منابع آبی در کشور گفت: رویکرد وزارت جهاد کشاورزی، افزایش بهره وری و بهینه سازی فراوری به ازای هر هکتار است. یکی از مسائل در فراوری انار آفتاب سوختگی است که کوشش می گردد با ایجاد سایبان در باغات و استفاده از آبیاری تحت فشار از این مسائل پیشگیری کرد.
وی توضیح داد: راه اندازی پایانه صادراتی ساوه می تواند اقدام مثبتی برای تمام استان باشد و تمام استان را تحت پوشش قرار دهد.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به وجود راه چاره برای مبارزه با کرم گلوگاه انار در مرکز تحقیقات استان اظهار کرد: باغاتی که دستورات ترویجی را رعایت کردند، در این زمینه مسئله ای ندارند و این مشکل در باغاتی که این دستورات را رعایت نمی نمایند وجود دارد.
وی با اشاره به خدمات و تسهیلات بانکی و سوخت در زمینه کشاورزی گفت: مدیریت ترویج و آموزش جهاد کشاورزی استان بسیار قوی و با توانمندی های بالاست اما باید کشاورزان از این کلاسها استقبال نمایند. برگزاری این کلاسها موجب رفع شدن بسیاری از مسائل بهره برداران کشاورزی خواهد شد، چرا که بعضی از کشاورزان به علت عدم تسلط بر روش های کاشت، مبارزه با آفات و آب دهی با مشکل روبرو می شوند.
در این مراسم گواهینامه ثبت رویداد جشنواره شکرگزاری برداشت انار خورهه در تقویم رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی در سطح استانی رونمایی شد.
این جشنواره به همراه نمایشگاه معرفی توانمندی های روستا و ظرفیت گردشگری خورهه و شهرستان محلات از 17 الی 19 آبان از ساعت 8 الی 20 آماده بازدید علاقمندان است.
منبع: همگردی