5 نکته کلیدی برای استفاده از چند مانیتور با لپ تاپ
به گزارش وبلاگ لاوان، آیا دائماً بین پنجره های مختلف جابجا می شوید یا مجبور هستید چندین پنجره را به طور همزمان در صفحه نمایش لپ تاپ خود جای دهید؟ در این صورت به نظر می رسد باید به فکر استفاده از حداقل یک مانیتور جداگانه برای لپ تاپ خود باشید.
استفاده همزمان از چند مانیتور، می تواند بهره وری شما را به طور قابل توجهی افزایش دهد. اما اگر به فکر استفاده از مانیتور جداگانه برای لپ تاپ خود هستید، در این مطلب به 5 نکته کلیدی می پردازیم که بهتر است به آن ها توجه کنید.
راه اندازی
برای اتصال چند مانیتور به لپ تاپ، ابتدا باید امکانات خروجی تصویر دستگاه خود را آنالیز کنید. این موضوع نوع مانیتورهایی که می توانید بخرید را معین می نماید. اگر لپ تاپ شما نسبتا قدیمی است، ممکن است دارای هر دو خروجی HDMI و Mini DisplayPort باشد. این یعنی می توانید بدون احتیاج به مبدل یا اسپلیتر، دو مانیتور را متصل کنید. در لپ تاپ های جدیدتر، احتمالا تنها یک پورت HDMI یا یک پورت USB-C با قابلیت DisplayPort مشاهده خواهید کرد.
با مراجعه به جدول معینات لپ تاپ خود، می توانید در این زمینه اطلاعات زیادی را کسب کنید. برای مثال، اگر می خواهید از یک مانیتور 1080p با نرخ تازه سازی 144 هرتز استفاده کنید، به درگاه DisplayPort یا HDMI نسخه 1.3 (یا بالاتر) احتیاج دارید. آگاهی از توانایی های لپ تاپ تان، مانع از خریدی گران قیمت می گردد که نمی توانید از تمام قابلیت های آن استفاده کنید.
مورد بعدی کابل ها هستند. کابل های HDMI باکیفیتی تهیه کنید که با رزولوشن مانیتورهای شما سازگار باشند. با اینکه یک کابل HDMI استاندارد روی بیشتر مانیتورها کار می نماید، آنالیز سرعت آن برای اطمینان از کیفیت بالای تصویر اهمیت دارد. در حالی که به نظر می رسد همه کابل های HDMI یکسان هستند، بعضی تفاوت ها در انواع این کابل ها می تواند باعث مشکل گردد. این نکته در خصوص کابل های USB Type-C نیز صدق می نماید. همه کابل های USB Type-C کیفیت یکسانی ندارند و خرید کابل اشتباه می تواند دردسرساز گردد.
به خاطر داشته باشید که خرید یک مانیتور گیمینگ رده بالا بدون در نظر گرفتن خروجی تصویر لپ تاپ، منطقی نیست. چرا که ممکن است لپ تاپ شما توانایی استفاده از رفرش ریت بالا و سایر ویژگی های آن مانیتور را نداشته باشد.
مدیریت فضای میز
وصل کردن یک مانیتور به لپ تاپ به این معنی است که شما باید آن را در جای مناسبی روی میز خود قرار دهید تا از صفحه نمایش لپ تاپ به عنوان یک صفحه نمایش ثانویه استفاده کنید. در این مرحله، اگر همچنان می خواهید از صفحه کلید لپ تاپ خود استفاده کنید، ممکن است کار کمی سخت گردد.
در کل بهتر است برای تجربه بهتر، به فکر خرید کیبورد، ماوس و استند مناسب برای لپ تاپ خود باشید تا بتوانید در حالت ارگونومیک از لپ تاپ خود استفاده کنید. در این مرحله، با مشکل دیگری روبرو خواهید شد: انبوهی از کابل های به هم ریخته روی میز. باز هم، می توانید آن ها را کنار بگذارید و فراموش کنید، اما مدیریت صحیح این کابل ها در هنگام ایجاد تغییرات، جابه جایی وسایل یا حتی زمانی که مجبورید لپ تاپ خود را از میز جدا کنید، بسیار مفید خواهد بود.
اگر میز کوچکی دارید یا متوجه شدید که پایه مانیتور فضای زیادی را اشغال می نماید، تهیه یک بازوی نگهدارنده مانیتور را توصیه می کنیم. این کار باعث بهبود چشمگیر ظاهر میز کار شما می گردد و در عین حال انعطاف پذیری بیشتری در تنظیم موقعیت نمایشگر به شما می دهد.
تصمیم برای تعداد مانیتور
تعداد مانیتورهایی که احتیاج دارید بستگی به این دارد که بیشتر وقت خود را با لپ تاپ به چه کاری اختصاص می دهید. برای بیشتر افراد، فقط یک مانیتور اضافی کافی است. در این میان اگر در پی قرار دادن چند مانیتور کنار یکدیگر هستید، بهتر است در عوض یک مانیتور واید با رفرش ریت بالا و دقت رنگی مناسب بخرید تا به جای چند مانیتور مورد استفاده قرار بگیرد.
در این میان گاهی اوقات کاربران باید به سراغ 3 یا تعداد بالاتری از مانیتورها بروند. اگر مثلا تریدر حرفه ای هستید یا با نرم افزارهایی مانند اکسل پروژه های بسیار بزرگ و پیچیده انجام می دهید، استفاده همزمان از چند مانیتور می تواند برای شما به شدت مفید باشد. در چنین حالتی، معمولا بهتر است برای مانیتور اصلی یک مدل باکیفیت بخرید و برای مانیتورهای بعدی اگر قرار نیست ساعات زیادی به آن ها نگاه کنید، در هزینه ها تا حدی صرفه جویی کنید.
مسائل عملکردی
طبیعتا زمانی که می خواهید برای لپ تاپ یک یا چند مانیتور جداگانه بخرید، باید به موضوع عملکرد هم توجه نشان بدهید. برخلاف کامپیوترهای دسکتاپ که مانیتور مستقیما به کارت گرافیک وصل می گردد، ممکن است مانیتور به طور مستقیم به پردازنده گرافیکی لپ تاپ وصل نشده باشد و این موضوع مسائلی را ایجاد کند.
اگر پورت خروجی تصویر لپ تاپ شما به گرافیک مجتمع متصل باشد، این یعنی مانیتور اکسترنال نیز داده های خود را به وسیله همین گرافیک ضعیف تر دریافت می نماید. بنابراین، هنگامی که برنامه ها یا بازی های پرمصرف که احتیاجمند کارت گرافیک مجزای شما هستند را اجرا می کنید، برقراری ارتباط بین این دو پردازنده گرافیکی در هنگام استفاده از مانیتور خارجی می تواند باعث افت عملکرد گردد.
این افت عملکرد ممکن است به اندازه ای نباشد که به طور محسوسی قابل تشخیص باشد. با وجود این، بهتر است اطمینان حاصل کنید که کارت گرافیک مجزای شما توانایی کافی برای اجرای دو مانیتور را داشته باشد. بیشتر لپ تاپ های مدرن با کارت گرافیک مجزا، خروجی تصویری دارند که مستقیماً به این کارت گرافیک متصل می گردد، بنابراین به احتمال زیاد مسئله ای از این بابت نخواهید داشت.
با این حال، شرکت های انویدیا و ای ام دی هر دو نرم افزارهایی برای مدیریت کارت گرافیک ارائه می دهند که به شما امکان می دهند این تنظیمات را تغییر دهید. به این معنی که می توانید کارت گرافیکی را که لپ تاپ شما برای اجرای مانیتور خارجی استفاده می نماید، انتخاب کنید. اگر عملکرد برایتان اهمیت دارد، استفاده از کارت گرافیک مجزا گزینه بهتری است، در غیر این صورت کارت گرافیک مجتمع شما می تواند از پس آن برآید. البته به خاطر داشته باشید که این گزینه ها ممکن است بسته به سخت افزار لپ تاپ شما در دسترس نباشند.
استفاده یا عدم استفاده از داک
اگر لپ تاپ شما دارای درگاه تاندربولت 4 است، داک استیشن ها می توانند بسیار مجذوب کننده به نظر برسند. این داک ها به شما امکان می دهند تا تمامی نمایشگرها، لوازم جانبی، کابل های شبکه و موارد دیگر را تنها با یک کابل USB-C به لپ تاپ خود متصل نموده و همزمان لپ تاپ را شارژ کنید.
با این حال، انتخاب داک استیشن مناسب بسیار مهم است. باید مطمئن شوید که درگاه های نمایشگر داک با مانیتورهای شما سازگار هستند تا بتوانید به رزولوشن و رفرش ریت مورد احتیاج خود دست پیدا کنید. نکته آخر اینکه، حتما آنالیز کنید که داک از قابلیت USB-C Power Delivery پشتیبانی کند؛ در غیر این صورت، اگر لپ تاپ شما به وسیله USB-C شارژ می گردد، برای شارژ به یک کابل دیگر احتیاج خواهید داشت.
استفاده از چند مانیتور با لپ تاپ می تواند به طور قابل توجهی باعث افزایش بهره وری شما شده و به انجام کارهای بیشتر با صرف انرژی کمتر یاری کند. تصمیم گیری در خصوص مانیتور و آماده سازی ستاپ ممکن است کمی دردسرساز باشد، اما در نهایت ارزش آن را خواهد داشت.
منبع: MakeUseOf
منبع: دیجیکالا مگ