به جای گل سنبل، شیطان بنفش را نخریم

به گزارش وبلاگ لاوان، سنبل آبی به شیطان بنفش مشهور و ریشه های آن جاذب آلاینده ها، فلزات سنگین و مواد سمی است بنابراین به عنوان گیاهی سمی و سرطان زا شناخته شده است. بدین جهت باید از خرید آن به جای گل سنبل در سفره هفت سین اجتناب کنیم.

به جای گل سنبل، شیطان بنفش را نخریم

به گزارش ایسنا، گونه های مهاجم خارج از زیستگاه اصلی خود به زیستگاه های تازه به صورت تعمدی یا تصادفی معرفی می شوند. در حقیقت در زیستگاه تازه فرصت های زیستی را از سایر گونه ها سلب می نمایند و آن فرصت ها را در اختیار جمعیت های خود قرار می دهند. بدین ترتیب آسیب هایی را به گونه های بومی منطقه و زیستگاه وارد می نمایند؛ به عبارتی جمعیت آن ها را به مخاطره می اندازند.

گونه های مهاجم و بیگانه در سطح جهان جزو تهدیدات اصلی برای تنوع زیستی محسوب می شوند، در ایران نیز مخاطراتی را برای طبیعت و تنوع زیستی کشور دارند. آن ها پس از سلب فرصت از سایر گونه ها، با پرداختن به تکثیر و رشد افسارگسیخته جمعیت خود گونه های بومی را تهدید می نمایند.

متاسفانه در حوزه های گیاهی و جانوری - هم در محیط های خشکی، هم در محیط های آبی و تالابی - با گونه های مهاجم روبرو هستیم. این گونه ها به روش های مختلف حتی از خارج از کشور وارد شدند، رشد کردند و اکنون با تکثیر و افزایش جمعیت مخاطراتی را برای گونه های بومی طبیعت ایجاد نموده اند. گونه های مهاجم غالبا متعلق به زیستگاه های کشور نیستند و به صورت مصنوعی به زیستگاه تحمیل شده اند.

سنبل آبی با نام علمی Solms Eichhornia crassipes، بومی منطقه ها گرمسیری و نیمه گرمسیری است که به عنوان گیاه زینتی وارد کشور شده است و در منطقه ها خارج از محدوده بومی خود اغلب به عنوان یک گونه مهاجم شناخته می گردد. سنبل آبی گیاهی سرطان زا است.

این گیاه که گونه ای مهاجم در کشور ما به شمار میرود نه تنها به زیست بوم های آبی صدمه وارد می نماید بلکه سلامت افراد را نیز در حالی به خطر می اندازد که با وجود هشدارهای بسیار هم اکنون که به سال نو نزدیک می شویم بعضا در حال و هوای خریدهای عید نوروز در بساط دستفروشان دیده می گردد.

گفتنی است این گیاه در صورت فراهم شدن شرایط رویشی مناسب، به طور جدی حیات سایر زیستمندان آبزی و کنار آبزی را به مخاطره می اندازد.

سنبل آبی دارای برگ های گسترده، ضخیم، براق و تخم مرغی شکل 10 تا 20 سانتیمتری است که در سطح آب شناور و دارای ریشه های ارغوانی سیاه آزاد است و سنبله ای با 8 تا 15 گل زیبا دارد و عمدتاً رنگ گل ها طیفی از رنگ های بنفش، صورتی و ارغوانی است.

شهروندان باید از خرید سنبل آبی خودداری نمایند چراکه ریشه های این گیاه جاذب آلاینده ها، فلزات سنگین و مواد سمی است بنابراین گیاهی سمی و احتمالاً سرطان زا شناخته شده است. بعلاوه از آنجا که سنبل آبی یکی از گیاهان است که به سرعت رشد می نماید، توانایی فراوری مقادیر فراوانی بذر با قابلیت دوام طولانی مدت دارد بنابراین توصیه می گردد که شهروندان اقدام به خرید سنبل آبی ننمایند و اگر هم از قبل تهیه کردند، آن را در آب های آزاد رها ننمایند چون به سرعت تکثیر می گردد و برای سلامتی شان خطرناک است.

به گفته محمد مدادی - مدیر کل دفتر موزه ملی، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی - از اقدامات لازم برای مبارزه با گونه های مهاجم این است که ابتدا باید به کنترل ورود گونه های بیگانه به کشور پرداخته گردد. به عبارتی از ورود گونه هایی که به سایر نقاط جهان به عنوان گونه های مهاجم معرفی شدند، جلوگیری کنیم بعلاوه ضروری است گونه هایی که پیش از این وارد کشور شدند و اکنون در زیستگاه های طبیعی مان حضور دارند را مورد پایش قرار دهیم.

منبع: فرارو

به "به جای گل سنبل، شیطان بنفش را نخریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "به جای گل سنبل، شیطان بنفش را نخریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید