طرز تهیه کلم پلو شیرازی؛ جشنواره مزه ها
به گزارش وبلاگ لاوان، کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که حس خوبی به شهر شیراز نداشته باشد یا خاطره شیرینی از این شهر در خاطرش نباشد. شهری که تاریخ، فرهنگ، مردم و آداب و رسومش برای اکثریت دلنشین است. غذاها و خوراکی های این شهر هم از این قاعده مستثنی نیست و کلم پلو شیرازی معروف ترین آنهاست. غذایی با جشنواره مزه ها که حرف زدن درباره آن هم دلنشین است.
مواد لازم:
- کلم قمری یا کلم برگ خرد شده: 1 کیلو گرم
- برنج: 1 کیلوگرم
- پیاز: 2 عدد
- سبزی مخصوص کلم پلو (تره - ترخان- ریحان- شوید) خرد شده: 500 گرم
- روغن: به میزان لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- آبلیمو: 2 قاشق
مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه:
- آرد نخودچی: 4 قاشق غذاخوری
- گوشت چرخ نموده: 300 گرم
- پیاز: 1 عدد
- روغن: به میزان لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
1. در مرحله اول دستور پخت کلم پلو شیرازی، ابتدا برنج را بشویید و به همراه مقداری آب و نمک برنج را به مدت چند ساعت قبل از پخت کلم پلو خیس کنید.
2. سپس کلم قمری ها را پوست بگیرید و آنها را به صورت خلالی شکل خرد کنید. سبزی های تمیز شده مخصوص کلم پلو را هم خرد کنید.
3. کلم های خرد شده را با مقداری روغن در تابه مناسبی سرخ کنید و آبلیمو را به کلم ها در حین سرخ شدن اضافه کنید.
4. سبزی های خرد شده را هم به کلم اضافه کنید و سبزی ها را تفت دهید. در قابلمه ای مناسب مقداری آب و نصف قاشق مرباخوری زردچوبه بریزید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه برنج را آبکش کنید. سپس ته چین مورد نظر خود را در ته قابلمه بگذارید و برنج را با کلم و سبزی مخلوط کنید و در قابلمه بریزید.
5. در قابلمه را با یاری دمکنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید و حرارت گاز را ملایم کنید تا برنج دم بکشد. در مرحله بعدی گوشت چرخ نموده را در ظرف مناسبی بریزید و سپس پیاز را روی گوشت با دنده ریز رنده کنید و آرد نخود چی را به همراه فلفل و زردچوبه و نمک به گوشت اضافه کنید.
6. مخلوط گوشت چرخ نموده را به خوبی ورز دهید. سپس مخلوط گوشت چرخ نموده را به صورت کوفته های ریزی در آورید. در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و کوفته ها را در روغن سرخ کنید. سپس کوفته های سرخ شده را در وسط پلو قرار دهید تا همراه با پلو دم بکشند.
منبع: ایرنا زندگی